Foto:
Coronavirus

SamenZwolle ontwikkelt corona-hulppagina

Zwolle - De coronacrisis raakt iedereen. Scholen, horecagelegenheden en sportscholen sluiten hun deuren en iedereen wordt verzocht om binnen te blijven om de verspreiding van het virus te beperken. 

Landelijk - maar ook in Zwolle - zijn er diverse initiatieven en acties opgestart om anderen te helpen. Goede ideeën en inspiratie voor binnen- en onlineactiviteiten komen overal voorbij. 

Om dit overzichtelijk weer te geven heeft SamenZwolle een themapagina ontwikkeld:  www.samenzwolle.nl/coronahulp. Hierop staan leuke activiteiten voor verschillende doelgroepen, zoals kinderen en ouderen. Maar ook handige tips om in beweging te blijven of creatief aan de slag te gaan. Wie waardevolle aanvullingen heeft kan die daar ook kwijt.  

Ook op afstand kun je een ander helpen. Een belletje, boodschap halen of medicatie brengen. Anneke zag op SamenZwolle een oproep met de vraag een hond uit te laten voor iemand die dit zelf de komende tijd niet kan. Zelf werkt ze thuis en is ze heel blij dat ze iets kan doen voor iemand anders en daarbij gelijk haar dagelijkse beweging en frisse lucht krijgt. 

SamenZwolle is er voor iedere Zwollenaar. Bijvoorbeeld om oppashulp te bieden zodat jij een paar uurtjes rustig kunt werken. Om de boodschappen te doen nu je partner of jijzelf zich niet zo goed voelt. Of om een kaartje te sturen voor de verjaardag van je zusje, omdat er nu geen feestje kan worden gevierd. 

Plaats een oproep of bied hulp aan. Professionals van SamenZwole zorgen voor de juiste match. Ga naar  www.samenzwolle.nl of mail naar info@samenzwolle.nl. We zijn telefonisch bereikbaar op 038 - 750 83 87. 

Joop de Haan
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden