De jeugdafdeling van Stadkamer, voor de opening in 2017.
De jeugdafdeling van Stadkamer, voor de opening in 2017. (Foto: archief Frans Paalman )
Coronavirus

Online lezen en schrijven met Stadkamer

Zwolle - Stadkamer is tijdens de coronacrisis online geopend. Leden en niet-leden kunnen online boeken lezen en of naar een boek luisteren. Ook organiseert Stadkamer online activiteiten om de zinnen te verzetten. Het Educatie-team heeft voor elke dag een tip voor creatief thuisonderwijs. Op sociale media is het aanbod te zien.

Elke dag deelt Stadkamer via social mediakanalen een tip voor een e-book of een luisterboek met voor elk wat wils. Wie er niet uitkomt of het wachtwoord is vergeten kan mailen naar hallo@stadkamer.nl  Op de website staat informatie en instructiefilmpjes over e-books. 

Wie even wat anders wil doen kan sinds 1 april via het Twitterkanaal van Stadkamer meeschrijven aan een roman van en voor Zwollenaren. Na 1 juni publiceert Stadkamer het boek op de website.

Stadkamer en de gemeente Zwolle roepen professionele kunstenaars in Zwolle op om een inspirerende, positieve dan wel troostende kunstuiting te maken, die is geïnspireerd op deze bijzondere tijd. De makers van de twintig origineelste, meest troost biedende en inspirerende werken krijgen een vergoeding van 250 euro. Later dit jaar exposeert Stadkamer de werken.

Wie op het voortgezet onderwijs zit en graag leest, of misschien nog wel niet, krijgt elke  dinsdag-en  donderdagmiddag een boekentip op Instagram. Een e-book dat je simpel is te lezen via de online bibliotheek.

Stadkamer krijgt vaak de vraag waarom er geen alternatieve dienstverlening wordt aangeboden. Bijvoorbeeld in groepjes gereserveerde boeken ophalen, of boeken bij mensen thuisbrengen. In Overijssel is besloten om zo min mogelijk contact te hebben met bezoekers en de leden, maar ook onder medewerkers onderling. Astrid Vrolijk-de Mooij, directeur-bestuurder van Stadkamer: “We leven de richtlijnen van de overheid eigenlijk strikt na. Zo voorkomen we zo veel mogelijk dat het coronavirus zich verspreidt. Het is helaas niet anders. Hopelijk kunnen we 29 april weer open, maar misschien ook later. Je kunt tot die tijd een boek lezen dat je nog thuis hebt liggen of download een e-book via onze website. En natuurlijk hopen we straks iedereen weer te zien in Stadkamer.”  

Joop de Haan
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden