Foto: ONK Poker

Pokerkampioenschap van Zwolle wordt online gehouden

Zwolle - Het pokerkampioenschap van Zwolle op vrijdag 17 april wordt online gehouden. Het kampioenschap zou aanvankelijk in De Enk aan het Assendorperplein worden gehouden, maar dat gaat vanwege de coronacrisis niet door. Het pokeren begint om 19.30 uur.

Deelnemers kunnen meedoen voor 7,50 euro, waarvan 1 euro per deelnemer naar De Enk gaat. “We vinden het erg jammer om het toernooi af te moeten gelasten", zegt Mathijs Jonkers, organisator van het evenement. "We hebben daarom besloten dat we het online gaan organiseren. De horeca is voor ons altijd al een belangrijke partner geweest. Omdat zij het nu erg moeilijk krijgen door de sluitingen, hebben we besloten om één euro per deelnemer aan de speellocatie te doneren."


De deelnemers van het online pokertoernooi gaan spelen om de beste pokerspeler van de woonplaats te worden. De winnaar van de voorronde mag dan een jaar lang de titel ‘Poker Kampioen van Zwolle’ dragen en krijgt bovendien een mooie beker opgestuurd.

Daarnaast kwalificeert diegene zich voor de landelijke finale. Tijdens de landelijke finale krijgen spelers de kans om een sponsorcontract te verdienen. De organisatie loopt rond om spelers te scouten die met Team ONK Poker mooie (inter)nationale toernooien kunnen spelen. Zo wist Ruurd Nauta vorig jaar meer dan 30.000 euro te winnen door het sponsorcontract.

Niet alleen de winnaar plaatst zich voor de landelijke finale. Aan de hand van het deelnemersaantal wordt bepaald hoeveel mensen zich direct kwalificeren voor de finale en hoeveel pokerspelers zich plaatsen voor de halve finales.  


Iedereen die mee wil doen, kan zich inschrijven via www.onkpoker.nl.  Op de inschrijfpagina staat verdere uitleg over hoe via een pokerapp kan worden meegedaan aan het online kampioenschap. De voorronde van Zwolle begint om 19.30.

Joop de Haan
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden