‘Zwolle beweegt’ met SportService Zwolle

Zwolle - SportService Zwolle heeft sportactiviteiten, evenementen en bijeenkomsten afgelast, maar heeft nu een manier om Zwollenaren thuis of op gepaste afstand te laten sporten. Een soort van lokale editie van ‘Nederland in beweging’ van Omroep Max.

“We hebben afgelopen dinsdag te horen gekregen dat de maatregelen zijn verlengd", vertelt vertelt Roger Knoops, manager SportService Zwolle. "Dat betekent dat we met elkaar creatief moeten zijn om thuis in beweging te blijven. Voor ouderen en mensen met een beperking is het in deze tijden nog moeilijker om in beweging te blijven. Wij denken graag mee om in beweging te komen of dit te blijven doen. Want dit is ontzettend belangrijk. Een dagelijks beweegkwartier in de huiskamer of waar mogelijk op locatie met gepaste afstand, lijkt ons een mooie oplossing."

Vanaf maandag 6 april kunnen Zwollenaren meedoen aan ‘Zwolle beweegt’ via een dagelijkse uitzending van RTV Focus op www.rtvfocuszwolle.nl Senioren, mensen met een beperking maar ook de doorsnee volwassenen worden uitgedaagd om thuis in beweging te blijven op een laagdrempelige manier. Net als bij ‘Nederland in beweging’ is er bij de Zwolse editie ook een eigen instructeur.

 “Onze collega Maaike van Vugt, buurtsportcoach SportService Zwolle is vanaf 6 april iedere dag in de huiskamer te zien vanaf 10.00 uur. De oefeningen zijn toegankelijk voor iedereen. Ouderen, mensen met een beperking maar ook jong volwassenen kunnen hiermee gewoon in beweging blijven. “We richten ons op de ouderen maar iedereen kan meedoen. Het is lekker laagdrempelig en een goed begin van de dag”, vertelt Roger.

Op de website van SportService Zwolle komt maandag een directe link naar de juiste pagina.

"Om de sociale wensen te beantwoorden proberen we voor senioren en mensen met een beperking op locatie te komen waar men met elkaar kan bewegen op gepaste afstand. Woensdag 8 april gaan onze buurtsportcoaches vanaf 9.30 uur op diverse plekken bij Huis Assendorp beweegactiviteiten aanbieden. Zo blijft men in beweging en is men op gepaste afstand niet alleen. Aanstaande woensdag is, hopen wij, het begin van meerdere locaties waarbij wij beweging kunnen aanbieden. Als organisaties hier gebruik van willen maken, kunnen ze altijd contact met ons opnemen via het contactformulier op onze website."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden