Foto:

Lockdown Café steunt Zwolse Horeca

Zwolle - Mis jij je favoriete kroeg en restaurant ook zo? Logisch en we weten zeker dat dat andersom ook geldt.  Alle horeca-ondernemers in Zwolle worden hard getroffen door de bijna volledige Corona Lockdown. Misschien nog wel erger is dat ze niet alleen klanten maar ook hun omzet geheel moeten missen. Daarom is het Lockdown Café, een initiatief als helpende hand voor ondernemers én bezoekers van de horeca in Zwolle. 

Het Lockdown Café 'opent'  donderdag 9 april om 12.00 uur zijn deuren en is dan continu geopend tot zondag 12 april om 24.00 uur. Het café is alleen te bezoeken op de radio, social media en de website. 

Lockdown Café is een virtuele kroeg, radioprogramma, live-stream en website in één. De 'omzet' van de kroeg komt geheel ten goede aan de horeca in Zwolle. Door sponsoring en het aanvragen van platen wordt geld opgehaald net als in het Glazen Huis van 3FM. Het programma wordt zo veel mogelijk gevuld met Zwolse dj’s, artiesten en special guests. Diverse personen en artiesten hebben hun medewerking al toegezegd.

Van het ingezamelde geld zal, wanneer de deuren weer open mogen, financiële ondersteuning worden geboden om in de eerste periode na de crisis de Zwolse horeca een boost te geven. Denk aan het boeken van artiesten, marketingcampagnes en meer. Op die manier kunnen 'verloren evenementen' als bandjesavond en koningsnacht enigszins gecompenseerd worden.


Het Lockdown Café  is een initiatief van Etienne Meulhof, Ilse Pellen, Edwin Vennik, Edwin ter Burg en Duco Nijp. Allemaal hebben ze op hun eigen manier binding met de horeca in Zwolle. Ze vonden in RTV Focus - de Stadszender van Zwolle - de mediapartner die precies aansloot bij hun wensen. Zowel op Social Media, op de Website als 84 uur achtereen op Radio Focus zal het Lockdown Café volop in de schijnwerpers staan.


Wat voor de initiatiefnemers voorop staat, is dat zowel de horeca als haar bezoekers baat moeten hebben bij deze actie. Hoe zou Zwolle er uitzien zonder horeca? Iedereen heeft zijn favoriete café of restaurant. En het is juist daar waar herinneringen en vriendschappen voor het leven worden geboren. Die momenten waar we samen komen - niet alleen voor het lekkere eten en drinken maar bovenal voor de gezelligheid - moeten we nu met ons allen missen.

Daarom dit initiatief, om straks - wanneer het gewone leven weer begint - samen nieuwe herinneringen te maken en vriendschappen te vieren.

Alle partijen die deze actie ondersteunen werken hier belangeloos aan mee waardoor iedere euro die wordt gedoneerd  zal worden besteed aan de activiteiten in de horeca.

Luister en kijk daarom vanaf donderdag 9 april naar het Lockdown Cafe via www.lockdown-cafe.nl of  www.rtvfocus.nl of volg ons via facebook én help mee.

Joop de Haan
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden