Maatregelen tegen het coronavirus op de schoolpleinen.
Maatregelen tegen het coronavirus op de schoolpleinen. (Foto: Roland de Jong, HCO)
Coronavirus

Help mee met het vastleggen van de coronacrisis in Overijssel

Zwolle - Op dit moment, tijdens de coronacrisis wordt geschiedenis geschreven. Het Netwerk Digitaal Erfgoed roept Nederlandse erfgoedinstellingen daarom op om het digitale verhaal van het coronavirus in Nederland nu al te bewaren.

Naar aanleiding van deze oproep gaat Historisch Centrum Overijssel actief materiaal verzamelen dat een beeld geeft van het leven in Overijssel tijdens de uitbraak van het coronavirus. De gevolgen van het virus, de maatregelen, de sluiting van scholen, het thuiswerken, maar ook de vele verschillende vormen van onze ‘noaberschap’ moeten we samen vastleggen en bewaren. Daarbij wordt de hulp van iedereen ingeroepen.

Hoe ziet het (tijdelijke) thuiskantoor eruit? Zijn filmpjes van het applaus in de straat voor de zorgverleners? Worden er acties om ouderen en hulpbehoevenden te helpen georganiseerd in de wijk? Wat is de invloed van het coronavirus op het leven? Help mee een verslag te maken en deel uw foto’s, films en andere bestanden met Historisch Centrum Overijssel via www.historischcentrumoverijssel.nl/collectie-corona-overijssel/

Zijn er grote bestanden om te delen? Mail deze dan naar collectiecorona@historischcentrumoverijssel.nl

Joop de Haan
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden