Foto:

Gemeente start met verkoop twee kavels op eiland in Breecamp-Broeklanden

Zwolle - De gemeente Zwolle start vandaag, dinsdag 31 maart, met de verkoop van twee kavels voor vrijstaande woningen in Breecamp-Broeklanden (Stadshagen). De twee kavels liggen aan het water op het meest westelijke eiland, van de in totaal vier eilanden. 

In Broeklanden is het landelijk en comfortabel wonen met veel voorzieningen en de natuur dichtbij. De kavels grenzen aan het water en liggen vlakbij fiets- en wandelroutes. Ook is het een duurzame buurt; alle woningen zijn gasloos. Inschrijven kan tot en met uiterlijk vrijdag 17 april, 16.00 uur.

Op het westelijke eiland van Breecamp-Broeklanden liggen in totaal tien kavels. In 2018 bracht de gemeente de eerste acht kavels in verkoop. Over de laatste twee kavels loopt nu nog een bouwweg. Deze bouwweg wordt verwijderd wanneer de eerste acht woningen gereed zijn (naar verwachting in de loop van 2021). 

Daarna kunnen ook de kopers van de laatste twee kavels starten met bouwen. Aangezien het ontwerpproces ook enige tijd kost, brengt de gemeente deze kavels nu in verkoop. De twee kavels hebben een grondoppervlakte van 690 en 988 vierkante meter. De grondprijzen zijn 313.087 euro en 400.788 euro, kosten koper, inclusief BTW.

Breecamp-Broeklanden

Het stijlkenmerk van Broeklanden is landelijk wonen. Dat betekent veel water en groen, ruime tuinen en het gebruik van vooral warme kleuren en materialen. Bewoners fietsen zó de polder in of halen een frisse neus aan het strand van de Milligerplas. Tegelijkertijd ligt de buurt dichtbij allerlei voorzieningen, zoals scholen en sportaccommodaties. Het winkelcentrum van Stadshagen ligt op  tien minuten fietsen. Het is ook een duurzame buurt: er ligt geen aardgasleiding. Dat betekent dat de woning op een andere, duurzame manier, van energie moet worden voorzien.

Eigen architectuurstijl

Op de kavels in Broeklanden is veel ruimte om een droomhuis naar eigen woonwensen te realiseren. Wel vindt de gemeente het belangrijk dat de verschillende woningen qua uiterlijk bij elkaar passen en een eenheid vormen. Daarom heeft de gemeente een beperkt aantal richtlijnen opgesteld. Elk van de vier eilanden heeft namelijk een eigen architectuurstijl. Het landschap eromheen heeft juist eenzelfde uitstraling, die past bij de ligging in de polder.

Inschrijven en meer informatie

Op www.zwolle.nl/kavels is de verkoopbrochure van de kavels te bekijken. Op deze website staat ook het inschrijfformulier. Inschrijven kan tot uiterlijk vrijdag 17 april, 16.00 uur. Bij meerdere inschrijvingen vindt er een loting plaats op maandag 20 april 2020 om 16.00 uur. 

Voor vragen over de kavels of de procedure kan contact worden opgenomen met kopersbegeleider C. Hoezen via telefoonnummer 038-498 2867.

Joop de Haan
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden