Foto:
Coronavirus

Zwaaien was nog nooit zo belangrijk

Zwolle - Nu fysiek contact steeds lastiger wordt kunnen we terugvallen op een oud, alledaags gebaar dat veilig is; namelijk ‘zwaaien’. Dat vindt Corinne Tijsseling, initiatiefnemer van de Zwaaisteen en zelfstandig Social Worker. 

"Naar elkaar zwaaien’ is ten tijde van corona, belangrijker dan ooit tevoren. Want zwaaien is powergebaar en betekent: contact, elkaar zien, verbinding, elkaar oppeppen, glimlachen, gezelligheid en heel veel meer."

 Daarom roept ze iedereen in Zwolle en heel Nederland op om een papieren Zwaaisteen voor het raam te hangen. 

“Als je dan toch nog naar de supermarkt gaat is ‘beleefd’ bij een ander naar binnen gluren zo gek nog niet. Tenminste, als je dan wel even naar de ander zwaait. Je kunt een ander er een groot plezier mee doen”, zegt Corinne Tijsseling, initiatiefnemer van de Zwaaisteen en zelfstandig Social Worker. 

 Tijsseling roept daarom iedereen in Zwolle en heel Nederland op om juist in deze tijd vaker en bewuster naar elkaar te zwaaien. Om die oproep extra kracht bij te zetten kan men een papieren Zwaaisteen voor het raam hangen. Met de papieren Zwaaisteen vertel je: dat je zwaaien belangrijk vindt, dat je graag ziet dat andere mensen ook gaan zwaaien, dat je het gezellig vindt wanneer er naar jou gezwaaid wordt.

 De papieren Zwaaisteen is te downloaden via bit.ly/zwaaisteen

Joop de Haan
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden