Foto:
Coronavirus

Honderd bossen bloemen van buurtbewoners voor Vogellanden

Zwolle - Vogellanden kreeg vandaag honderd bossen gekleurde tulpen. Een initiatief van buurtbewoonster en tevens tuinvrijwilligster Willemien Klinker. 

Zij is met de pet rond gegaan bij buren en andere vrijwilligers. Na contact met een bloemenkweker heeft zij voor een leuke prijs de bossen bloemen opgehaald. Zij maakt vandaag patiënten en zorgmedewerkers van het Centrum voor Revalidatie en Bijzondere Tandheelkunde aan de Hyacinthstraat, heel blij met een bosje tulpen.

"Ik kreeg vorige week zelf een bloemetje bij de automonteur toen ik mijn auto wegbracht", vertelt Willemien. "Toen dacht ik: wat een mooi gebaar! Nu kwekers hun bloemen niet kwijt kunnen aan het buitenland blijven zij met een overschot zitten. Hoe mooi is het dan dat we iets voor elkaar kunnen doen. We moeten elkaar in deze tijd toch een beetje helpen. En van een bloemetje worden we allemaal blij!" 

De bloemen werden in de Beleeftuin van Vogellanden overhandigd aan verpleegkundige Wouter Looman. "Prachtig dat de buurtbewoners en vrijwilligers zo betrokken zijn bij Vogellanden", zei hij.

Fenna Eefting, bestuurder van Vogellanden, was ook enthousiast. "Het is hartverwarmend om te zien dat mensen elkaar steunen in tijden van crisis. Een bloemetje maakt soms een wereld van verschil. Bloemen geven energie en toveren een glimlach op ieders gezicht."

Joop de Haan
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden