Mirella Zwanenburg. Ze is grafisch vormgever en uitgever van boeken.
Mirella Zwanenburg. Ze is grafisch vormgever en uitgever van boeken.
Coronavirus

Hulpactie om gratis eigen boek uit te geven in coronatijd

Zwolle - Boekendame Mirella Zwanenburg stimuleert tijdens de coronacrisis mensen om hun eigen boek te schrijven. "Mogelijk heb je nu veel meer tijd om je verhaal op papier te zetten of maak je nu zulke bijzondere dingen mee die later heel waardevol zijn om terug te lezen", zegt ze. "Deel je verhaal met de wereld en help of inspireer elkaar." Ze gaat één boek maken van de ideeën die ingestuurd kunnen worden

Stadshagen - "Het schrijven van je eigen boek kan je op psychologisch vlak helpen deze tijd door te komen of te verwerken", legt Mirella Zwanenburg. Ze is grafisch vormgever en uitgever van boeken.

"Zit je nu in een hectische tijd doordat je dag en nacht paraat moet staan voor anderen of juist de kinderen non-stop thuis hebt en ondertussen al je werkzaamheden af moet krijgen? Deze zware tijden zullen je niet in de koude kleren gaan zitten. Het kan helpen om dit van je af te schrijven."

Dat hoeft niet meteen een heel verhaal te worden. "Schrijf nu alvast korte punten op en wanneer je het wat rustiger krijgt als de crisis voorbij is, kun je deze handvaten gebruiken om jouw hele verhaal op te schrijven."
Maar ook wie eenzaam of alleen is, kan juist nu beginnen met het schrijven van een boek. "Vertel je hele levensverhaal en blik terug op je hoogte- of dieptepunten. Wat zou je andere mensen meegeven op basis van wat jou overkomen is? Of heb je nu meer tijd voor je hobby?"

Een creatief boek maken kan ook. "Al je kookrecepten te bundelen om zo een prachtig kookboek te maken."

Bedrijven en organisaties kunnen ook ideeën insturen. "Zit er een jubileum aan te komen? Dan kun je deze tijd gebruiken om alle oude artikelen en foto's bij elkaar te zoeken en verhalen te schrijven over alles wat jullie bedrijf heeft doorstaan. Of zet je je als bedrijf in voor anderen en wil je laten zien wat dit met de wereld heeft gedaan? Er zullen zeker mensen zijn die dit graag willen lezen."

Inzenden

Stuur het boekidee naar info@boekendame.nl en op de dag dat alle kinderen weer naar de kinderopvang mogen maakt Mirella bekend voor wie ze kosteloos een boek gaat maken. De teksten en foto's moeten zelf worden aangeleverd. Het compleet vormgeven van het binnenwerk en de omslag zal Mirella doen. Ze vraagt een ISBN nummer aan en de winnaar krijgt twee gedrukte exemplaren van het boek (meerdere exemplaren op eigen kosten). Het boek kan ook op alle grote online kanalen als Bol.com gezet worden.

www.boekendame.nl

Joop de Haan
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden