Coronavirus

Muzikaal hart onder de riem voor zieke vriend

Zwolle - “We komen jullie groeten en een hart onder de riem steken,” sprak Stan Fritschy tegen Frank Voorhoeve en Cathy Terlouw zondagmiddag op het Assendorperplein. 

Frank heeft alvleesklierkanker en niet meer veel levenstijd. Hij en zijn vrouw Cathy hebben gekozen voor vrijwillige quarantaine vanwege corona. Dus zo min mogelijk de deur uit en geen bezoek. 

Om hun vriendschap te tonen stonden ongeveer  vijftien mensen op de stoep. Allemaal anderhalve meter van elkaar met een bloem in de hand. Bauke en Marieke waren er met hun gitaar en ukelele en met z’n allen zongen ze Geef me liefde en You’ll never walk alone.

“Het organiseren had nog wel wat voeten in de aarde,” vertelt Stan. “Niet iedereen vond het een goed idee om in deze coronatijd een groet te brengen aan een doodzieke vriend. Het voelt ook als een akelig dilemma. Wat is dan wijsheid? Wij die hier staan hebben ervoor gekozen om toch te komen. Maar we zijn geen helden en die niet wilden komen zijn geen losers. Wij stonden er ook voor hen en voor wie zich niet fit genoeg voelde om aanwezig te zijn.” 

Frank was er zichtbaar blij mee. Gewikkeld in een warme deken zat hij met Cathy op het bankje voor hun huis. "Ik ben heel ontroerd en dankbaar," zei Frank na afloop in de app. Na het korte bezoek op de stoep ontving Frank van iedereen een bloem met een kaartje en is naar huis gegaan. Corona of niet, echte vriendschap laat zich niet kooien.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden