Informatie voor senioren


Foto:
Coronavirus

Informatie voor senioren

Vanwege de coronacrisis ziet de rubriek Informatie voor Senioren deze week anders uit.

Activiteiten voor ouderen stopgezet

Activiteiten van WijZ, De Kern en ImpluZ die bedoeld zijn voor kwetsbare mensen - in het bijzonder ouderen - worden per direct stopgezet. Dat geldt voor clubs, sportactiviteiten, bijeenkomsten, inloop; alle activiteiten waarbij ouderen bij elkaar komen.

Huisbezoeken afgezegd

Ook afspraken van medewerkers bij ouderen thuis worden afgezegd. Behalve de afspraken waarvan bekend is dat er anders dingen echt mis zouden gaan.

Contacten beperken

Deze maatregelen zijn genomen in het kader van de landelijke richtlijnen. Corona kan voor ouderen gevaarlijk zijn. Daarom is het goed om contacten zo veel mogelijk te beperken. Daarom raadt WijZ ouderen af om naar de wijkcentra te komen.

Wél contact houden

Maar ouderen en hulpverleners hebben elkaar wel nodig, zeker nu. Daarom zullen de medewerkers zo veel mogelijk wél contact houden. Via telefoon, app en op alle mogelijke anderen manieren. Mensen wordt ook opgeroepen om met elkaar contact te houden: bel elkaar op, app elkaar, ga op facebook, lees de krant, skype, kortom doe alles wat mogelijk is om verbinding te houden.

Het ouderenwerk stopt niet

Maar als de activiteiten stoppen, betekent dat niet dat het ouderenwerk stopt! WijZ zal er alles aan doen om andere manieren te verzinnen om tóch de noodzakelijke dingen te blijven doen. Hou de website in de gaten. Daar wordt bijgehouden wat er wél wordt georganiseerd voor ouderen.

De Hulplijn

De mensen die écht ondersteuning nodig hebben; die krijgen wél bezoek. Maar als iemand zich de komende tijd minder voelt, of er gebeurt iets naars waardoor er hulp nodig is? Dan is er de Hulplijn. Die kunnen mensen bellen en dan is er contact voor de hulp die nodig is. Het nummer is 038 - 456 9700. Dat mag u bellen voor u zelf, maar ook als u denk dat het met iemand anders niet goed gaat. Heeft u niet direct hulp nodig maar wel zin in een praatje, of wilt u gewoon even uw verhaal kwijt? Ook dat kan. Speciale kletsmajoors zitten voor klaar voor een gezellig praatje op telefoonnummer 088 - 2011250.

Meer informatie

Meer informatie staat op www.wijz.nu/corona . Wie geen internet heeft, kan iemand vragen om die informatie te lezen en te vertellen. Wie wél internet heeft, kan anderen helpen door hen de informatie te vertellen. En wie vragen heeft kan altijd bellen.

Voor aanmelden en informatie: 038-8515700 / info@wijz.nu, tenzij in de aankondigingen anders is vermeld.

Joop de Haan
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden