SportService Zwolle: blijf in beweging in je eigen huis


Directeur-bestuurder, SportService Zwolle Jolanda van der Veer.
Directeur-bestuurder, SportService Zwolle Jolanda van der Veer. (Foto: archief Frans Paalman)
Coronavirus

SportService Zwolle: blijf in beweging in je eigen huis

Zwolle - Vanwege de coronacrisis heeft SportService Zwolle maatregelen genomen om sportactiviteiten, evenementen en bijeenkomsten niet door te laten gaan. Om toch in beweging te blijven organiseert de sportieve stichting de SportService Zwolle challenge #sszchallenge. 

Hiermee wordt iedereen uitgedaagd om thuis, op een creatieve manier, in beweging te blijven. “Blijven bewegen is in deze tijden ontzettend belangrijk. Voor je eigen gezondheid, maar ook voor het plezier”, zegt directeur-bestuurder, SportService Zwolle Jolanda van der Veer.

Nu het advies is om zoveel mogelijk thuis te blijven en sportclubs, sportaccommodaties- en verenigingen gesloten zijn, zet SportService Zwolle zich in voor dagelijkse beweging. Gewoon bij de Zwollenaar thuis. In de woonkamer, slaapkamer of achtertuin.

“Het thuisblijven is niet per se bingewatchen via Netflix. Bewegen is nog steeds mogelijk. Dat willen wij vanuit SportService Zwolle stimuleren”, zegt Van der Veer.

Via haar instragram en facebook plaatst SportService Zwolle iedere dag een filmpje met een nieuwe challenge. De inwoners worden uitgedaagd om de beweging in dit filmpje na te doen op zijn of haar eigen creatieve manier.

Buurtsportcoaches én sportieve Zwollenaren doen de beweging voor en plaatsen iedere werkdag een filmpje. Deze kan iedereen volgen via: @sportservice038 op Instagram en @sportservicezwolle op facebook. “De #sszchallenge is voor iedereen: kinderen, jongeren, ouders, collega’s, je buurman, buurvrouw, enzovoort."

Filmpjes kunnen opgestuurd worden via een DM op instragram óf op zijn of haar eigen kanaal waarin we de hashtag #sszchallenge gebruiken én @sportservice038 wordt getagd.

Voorbeelden van challenges zijn een bal zo vaak mogelijk overkoppen met met elk familielid; planken met een bekertje water op je rug, eventueel zelf met tegenstander en leg een voetgolf parcours aan in je eigen huis.

SportService Zwolle blijft bereikbaar. “Natuurlijk volgen we ook de maatregelen vanuit het RIVM. Sinds maandag is ons kantoor gesloten maar we zijn gewoon bereikbaar via telefoon of mail om vragen te beantwoorden. Op onze website is meer informatie over onze aangepaste werkwijze te vinden,” vertelt Van der Veer. “Laten we vooral blijven omzien naar elkaar en onderling contact houden zodat we elkaar kunnen helpen waar nodig. Samen staan we sterk.”

Joop de Haan
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden