Foto:

SamenOuderen open kletslijn tijdens corona-crisis

Zwolle - Zwolse ouderen, die door de corona-crisis weinig tot geen contact hebben met de buitenwereld, terecht bij de SamenOuderen Kletslijn. Ouderen kunnen hier heen bellen wanneer ze hun verhaal kwijt willen of omdat ze behoefte hebben in een praatje. Even de stem horen van een ander geeft ouderen vaak alweer voldoende plezier om de dag door te komen. 

De kletslijn is te bereiken op 088-2011250 van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur. Vrijwillige kletsmajoors zitten voor de ouderen klaar met een luisterend oor of een gezellig praatje.

De maatregelen rondom het Coronavirus kunnen ertoe leiden dat ouderen minder bezoek krijgen en soms ook huishoudelijke hulp moeten missen. Als een bezoekje van de familie of van de hulp er niet in zit dan wordt het wel heel erg stil in huis. In tijden van onzekerheid komt eenzaamheid vaak harder binnen en daarom is het goed om op een verantwoorde manier met elkaar in contact te blijven.

Zwolle is een stad waar we voor elkaar zorgen, ook in tijden van crisis. Initiatiefnemer WijZ Welzijn slaat samen met Rotaract Club Zwolle, SamenZwolle en Ontwerpstudio Beeldprikkels de handen ineen om met het oprichten van de kletslijn in deze lastige periode klaar te staan voor Zwolse ouderen.

SamenOuderen is een initiatief van WijZ Welzijn, SamenZwolle en diverse (zorg)partners om Zwolse ouderen een mooie daginvulling te geven. Bekijk het complete aanbod op www.samenzwolle.nl/samenouderen.

Joop de Haan
Meer berichten