Rommelmarkt voor Oost-Europa in Oosterkerk

Zwolle - In de zalen van de Oosterkerk aan de Bagijnesingel (ingang Koewegje) wordt zaterdag 14 maart van 10.00 tot 14.00 uur  de jaarlijkse grote rommelmarkt voor Oost Europa gehouden.  

Er zijn veel typische rommelmarktspullen, huishoudelijke artikelen, speelgoed, puzzels en boeken. Ook is weer veel mooie kleding, plus een een Rad van Avontuur en een kibbelingkraam. 

De rommelmarkt wordt elk jaar gehouden met een groot team van vrijwilligers. De opbrengst ervan is bestemd voor de activiteiten van de Werkgroep Carei (Roemenië) en de Stichting Kinderhulp Beregszasz (Oekraïne). Dit zijn organisaties uit Zwolle en omgeving.

De Werkgroep laat een paar keer per jaar een grote hoeveelheid artikelen, naar een drietal gezondheidsinstellingen brengen. Het gaat om kleding,  (voor bewoners en personeel), schoenen, matrassen, speelgoed en incontinentiematerialen. Maar ook huishoudelijke artikelen, zoals een wasmachine, naaimachine of strijkijzer. De transportkosten vergen geld. En de werkgroep initieert en steunt projecten voor die instellingen, zoals de renovatie van badkamers en keuken. Om de omstandigheden voor bewoners en personeel te verbeteren.

De Stichting zorgt voor de organisatie en vervoer per bus van zo’n 50 Oekraïense kinderen. Om ze in Overijssel, binnen een gewoon gezin, een geweldige vakantie van enkele weken te geven. De ervaring leert dat dit de kinderen  in hun verdere leven een positieve impuls geeft. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden