Veilig Verkeer Nederland zoekt voor het team van VVN Zwolle projectvrijwilligers. (foto: VVN)
Veilig Verkeer Nederland zoekt voor het team van VVN Zwolle projectvrijwilligers. (foto: VVN) (Foto: )

ZwolleDoet!: Van veiligheid in het verkeer tot generatieverschillen

ZwolleDoet! is hét startpunt voor vrijwilligerswerk, informele zorg en mantelzorg. Voor helpen, hulp en houvast. Voor jezelf. Voor elkaar. Wil je meer informatie? Ga naar www.zwolledoet.nl of bel 038 - 422 52 00.

Generatieverschillen binnen verenigingen

De diversiteit aan generaties wordt steeds groter binnen de vereniging. Maar hoe zorg je er voor dat jongeren verantwoordelijkheid nemen en zich maatschappelijk blijven inzetten? En hoe werken verschillende generaties het best samen? Op dinsdagavond 24 maart organiseert ZwolleDoet! een bijeenkomst over dit onderwerp voor bestuur- en commissieleden van Zwolse maatschappelijke organisaties.

In de bijeenkomst vertelt Ester Koot van Motivaction over de kenmerken van verschillende generaties, hoe deze van elkaar verschillen en hoe zij op elkaar reageren. Vervolgens gaat Bart Demmers van Travers Welzijn aan de hand van de ABC-methode in op hoe je komt tot een gelijkwaardige manier van samenwerken met jongeren. Toegang is gratis.

Informatie of aanmelden via www.bit.ly/generatieverschillenzwolle of 038 - 422 52 00.

Verkeersveiligheid

Veilig Verkeer Nederland zoekt voor het enthousiaste team van VVN Zwolle projectvrijwilligers die overdag beschikbaar zijn. VVN Zwolle voert projecten uit als het Praktisch Verkeersexamen, dodehoeklessen en opfriscursussen voor senioren. Om deze activiteiten te blijven aanbieden zijn er nieuwe vrijwilligers nodig. Deze worden begeleid door een ervaren vrijwilliger en maken onderdeel uit van een gemotiveerd team.
Informatie en aanmelden via www.bit.ly/veiligverkeerzwolle of 038 - 422 52 00.

Een man naar voetbaltraining brengen

Voor een gezellige, sportieve man van 56 jaar zoekt ZwolleDoet! een vrijwilliger die hem naar zijn voetbaltraining wil brengen. Deze meneer heeft een verstandelijke beperking en woont bij Frion aan de Commissarislaan in Zwolle-Zuid. Hij houd ontzettend van voetballen en gezelligheid, maar is wel afhankelijk van een vrijwilliger die mee wil op de duo-fiets om bij zijn training te komen.

Zijn training is iedere donderdagavond van 18.30 tot 19.30 uur in de WRZV-hallen aan de Buitengasthuisstraat. Het fietsen van de IJsselbolder naar de training duurt een kwartiertje. Meneer maakt ondertussen graag een praatje.

Reageren kan via de website van ZwolleDoet! via www.bit.ly/vervoervoetbal of 038 - 422 52 00.

Joop de Haan
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden