Teamcaptain Marjolijn Gerrits (derde van rechts) met een deel van de betrokken collega’s deltaWonen.
Teamcaptain Marjolijn Gerrits (derde van rechts) met een deel van de betrokken collega’s deltaWonen. (Foto: )
SamenLoop voor Hoop Zwolle

Collega’s deltaWonen zetten stappen

'Dit is een manier waarop we iets kunnen doen met elkaar'

door de redactie

Maandagmiddag even na vijf uur druppelen de collega’s van Delta Wonen binnen in de voormalige gymzaal in het oude schoolgebouw van Gymnasium Celeanum. Ze worden warm onthaald door teamcaptain Marjolijn Gerrits. Een van de collega’s heeft zelfgebakken cranberrycake bij zich, een ander pakt schoteltjes, er worden stoelen bij geschoven. Uit alles spreekt een warme club mensen die omkijkt naar elkaar.

Veerallee - Delta Wonen is een middelgrote organisatie waar iedereen elkaar kent. Onder de collega’s zijn een aantal mensen getroffen door ernstige ziektes, zoals kanker. Ook in dergelijke situaties blijkt hoe waardevol een hechte groep mensen om je heen is, en hoe fijn het is om elkaar te steunen en bij elkaar betrokken te blijven.

Er werd door de collega’s dan ook direct positief gereageerd toen Marjolijn een paar weken geleden met het initiatief kwam om mee te doen met de SamenLoop voor Hoop.

“We hadden kort daarvoor opnieuw bericht gekregen van een collega die getroffen was door kanker en dat houdt ons allemaal erg bezig. Je merkt dat iedereen dan van slag is en zich machteloos voelt. Toen ik op een dag langs een billboard van de SamenLoop voor Hoop kwam, dacht ik: dàt is een manier waarop we iets kunnen doen met elkaar!”

Het idee werd omarmd door collega’s van verschillende afdelingen, inmiddels staat de teller al op 24 deelnemers en er komen nog steeds mensen bij.

De KWF SamenLoop voor Hoop Zwolle is een 24-uurs wandelevenement waarbij teams in estafettevorm een etmaal lang over het parcours in Park de Wezenlanden wandelen. Alle deelnemers proberen vooraf en tijdens het evenement zoveel mogelijk geld bijeen te brengen voor wetenschappelijk kankeronderzoek.

Daarnaast is 20 procent bestemd voor nazorgcentrum IntermeZZo Zwolle. De SamenLoop wordt in Zwolle om de twee jaar georganiseerd door vrijwilligers. Dit jaar vindt de vijfde editie plaats op zaterdag 16 en zondag 17 mei. Naast het wandelevenement is er rondom het parcours voor jong en oud van alles te doen, zoals muziek, workshops, braderie en kinderspelen.

Enkele collega’s waren ook actief bij de eerste editie in 2012. Hiervan staat ze nog steeds de enorme saamhorigheid tussen alle deelnemers bij.

Bijzondere onderdelen zijn de Openingsronde door mensen die kanker hebben of hebben gehad, de Kaarsenceremonie op zaterdagavond, waarbij duizenden lichtjes rondom het parcours staan. Hier wordt stil gestaan bij dierbaren die er niet meer zijn, en bij mensen die op dit moment ziek zijn. Zondagochtend is de vrolijke Kinderloop, waar kinderen hun eigen mini-samenloop hebben.

Op zondagmorgen wordt er tijdens de SamenLoop een grote koffievisite georganiseerd waarbij teams hun zelfgemaakte taarten en cake’s kunnen verkopen voor het goede doel. Als deltaWonen hierbij ook hun cranberrycake gaat aanbieden doen ze vast goede zaken!

Joop de Haan
Meer berichten