Foto: Gemeente Zwolle

Meedoen aan Buurt voor Buurt Onderzoek kan alleen nog deze week

Zwolle - Het is nog een paar dagen mogelijk om mee toe doen aan het grootste en bekendste onderzoek dat de gemeente Zwolle onder haar inwoners uitzet. Zondag 1 maart is de laatste dag waarop het Buurt-voor-Buurt Onderzoek ingevuld kan worden. 

De gemeente verwacht dat ruim 10.000 inwoners meedoen aan het onderzoek en hun mening geven over hun buurt als het gaat om leefbaarheid, veiligheid en sociale samenhang.

Het Buurt-voor-Buurt Onderzoek wordt elke twee jaar uitgevoerd. Hoe meer inwoners mee doen aan het onderzoek, hoe completer het beeld is dat Zwollenaren hebben over de stad en hun eigen buurt en waar verbeteringen nodig zijn. 

De resultaten worden dan ook gebruikt om met partners en inwoners aan de slag te gaan. De rapportage over de stad als geheel wordt in september verwacht. De buurt-rapporten zijn einde van het jaar beschikbaar. 

Meedoen aan het onderzoek kan via www.zwolle.nl/bvb2020

Uit het Buurt-voor-Buurt Onderzoek komen wijkopgaven: bespreek- en actiepunten om de goede zaken in de wijk te behouden en verbeterpunten aan te pakken. Daarnaast worden de uitkomsten ook gebruikt om het gemeentelijke beleid aan te passen. 

In het onlangs verschenen wijkenmagazine is een bloemlezing te vinden van de acties en initiatieven die uit het Buurt-voor-Buurt Onderzoek van 2018 zijn gekomen. www.zwolle.nl/wijkenmagazine

Joop de Haan
Meer berichten