Foto:
#Opgezwolle

Sterk staaltje #opgezwolle draait om ‘ver’ gunnen

Column zes alweer! Dit keer vanuit de productie-omgeving. Waar de hardheid van staal en menselijke aandacht, warmte en liefde bij elkaar komen. Landmark #OPGEZWOLLE is daar zowel in haar productiehal als in het proces het bewijs van.

Vele Zwollenaren zijn betrokken op een wijze die tevens getuigd van diezelfde aandacht, warmte en liefde. Het gaat om elkaar gunnen van ruimte, tijd, inzet en talent. Een uiting van vrijheid en een sterk staaltje. De mannen van staal noemen we ze. De mannen die verantwoordelijk zijn voor de realisatie van de landmark. Ambachtelijke vakmensen die normaliter met gemak krusassen staan te draaien op met de hand aangestuurde draaibanken. Hoeveel aandacht kun je leggen in gehard staal? Op de vraag of de landmark het grootste object is wat met ooit heeft gemaakt knikken ze alle drie met een bescheiden ja. Een stalen blik vol trots op de verweerde koppen.

Komende week wordt de landmark in de powder coating gezet. De kleurstalen zijn tijden terug al bepaald, maar we gaan binnenkort dus kleur bekennen. Blauw en wit.

Na een halve week op de productielocatie te zijn geweest, alles te hebben aangestuurd en goedgekeurd te hebben, werken we langzaam toe naar 14 april. Dankbaar zijn we voor de ontvangst op deze bijzondere plek. Hard en zacht kwamen deze dagen bij elkaar. Waardering voor alles en iedereen die bij landmark #OPGEZWOLLE betrokken is.

Dankbaarheid is voortdurend een woord dat boven komt drijven. Laten ontstaan, laten groeien, laten opzwellen … dat is #OPGEZWOLLE. We kunnen het niet vaak genoeg zeggen. Op 14 april om 15.30 start het programma met een keur aan artiesten! We onthullen en vieren de vrijheid; we gaan stralen. We staan de trappelen om deze kenbaar te maken via ons website www.landmark-opgezwolle.nl en via onze socials, aangevuld met die van onze partners. We trekken heel veel van stal, met artiesten die de show gaan stelen en hun sterke staaltje kunnen laten zien.

Stichting Landmark #OPGEZWOLLE 

Joop de Haan
Meer berichten