A-capella koor Multiple Voice is een van de koren die zaterdag meedoet aan Zwolle Zingt. Het koor zingt om 14.40 uur in de Bovenfoyer.
A-capella koor Multiple Voice is een van de koren die zaterdag meedoet aan Zwolle Zingt. Het koor zingt om 14.40 uur in de Bovenfoyer. (Foto: )

Zwolle Zingt voor 21ste keer in Odeon

Zwolle - In Schouwburg Odeon wordt zaterdag 29 februari voor de 21ste keer het korenfestival Zwolle zingt! gehouden. Het thema dit jaar is 'Vrijheid'.

Het festival wordt om 11.00 uur geopend met het uitvoeren van het vredeslied 'One Day' van Matisyahu door 14 koren met bijna 300 zangers. De 28 koren zijn tussen 11.00 en 16.30 uur in drie zalen te beluisteren. Alle mogelijke genres zijn aanwezig: klassiek, pop, Slavisch-Byzantijns en shanty; barok en hedendaags; grote en kleine koren; senioren- en kinderkoren.

Om 9.00 en 15.00 uur zijn er workshops, waar iedereen zich tot een kwartier voor aanvang voor kan inschrijven - je hoeft dus geen lid van een koor te zijn. Tussen de optredens door kan men elkaar gezellig ontmoeten in de foyer. Een dagkaart kost 4 euro.
Voor verdere details zie onze website: zwolle-zingt.nl.

Joop de Haan
Meer berichten