De KWF SamenLoop voor Hoop, op 16 en 17 mei in Park de Wezenlanden, is een feest van hoop en leven. (Foto Ab Kasper)
De KWF SamenLoop voor Hoop, op 16 en 17 mei in Park de Wezenlanden, is een feest van hoop en leven. (Foto Ab Kasper) (Foto: )
SamenLoop voor Hoop Zwolle

Vrijwilligers en sponsoren gezocht voor SamenLoop voor Hoop

Zwolle - De KWF SamenLoop voor Hoop wordt van begin tot eind georganiseerd door vrijwilligers. Zij doen hun best de kosten om het evenement te organiseren zo laag mogelijk te houden, zodat alle opbrengst ten goede komt aan wetenschappelijk onderzoek naar kanker.

Op zaterdag 16 en zondag 17 mei vindt de vijfde editie van de SamenLoop voor Hoop Zwolle plaats. Een evenement waarbij teams in estafettevorm 24 uur over het parcours in Park de Wezenlanden wandelen.

De deelnemers zamelen geld in voor wetenschappelijk onderzoek naar kanker door KWF. 20 procent van de opbrengst blijft in Zwolle, en gaat naar Nazorgcentrum IntermeZZo.

Geld inzamelen is belangrijk, maar minstens zo belangrijk is de saamhorigheid van het evenement. Bijzondere onderdelen zijn de Openingsronde door mensen die zelf kanker hebben of hebben gehad, de Kaarsenceremonie op zaterdagavond, waar stil wordt gestaan bij dierbaren die er niet meer zijn, en bij mensen die op dit moment ziek zijn.

Zondagochtend is de vrolijke Kinderloop, waar kinderen hun eigen mini-samenloop hebben. Na 24 uur wordt het evenement afgesloten met de Slotronde, waarbij alle deelnemers op het parcours wandelen en de opbrengst bekend wordt gemaakt. Tijdens het evenement is er rond de wandelestafette van alles te doen, zoals muziek, workshops, braderie en kinderspelen.

Vrijwilligers gevraagd

Zo’n 24-uurs evenement organiseren is natuurlijke een hele klus. Het wordt georganiseerd door vrijwilligers, met ondersteuning vanuit het KWF. Robert Immink, voorzitter van de SamenLoop voor Hoop Zwolle, doet een oproep aan mensen die het leuk vinden om mee te helpen. “Bijvoorbeeld in de horeca, bij de op- en afbouw van het evenement, of allerlei hand- en spandiensten. Ook aanpakkers die zich een paar uur in willen zetten zijn van harte welkom zich te melden.”

Sponsoren in natura

“Deelnemers zijn ontzettend hard bezig om geld in te zamelen voor het goede doel. Daarom willen we proberen de kosten zo laag mogelijk te houden, zodat dat niet van de opbrengst af gaat. Als bedrijven ons financieel of in natura willen steunen, dan zijn we daar ontzettend blij mee.” Dat zegt Peter van Zwieten, verantwoordelijk voor het logistieke deel van het evenement. “We zoeken sponsoren voor het podium, partytenten, tafels en stoelen, een videobedrijf, om maar wat voorbeelden te noemen. Als bedrijven zich hieraan willen verbinden, dan delen we dat natuurlijk op onze website en via social media.”

Geïnteresseerde vrijwilligers en bedrijven kunnen mailen naar zwolle@samenloopvoorhoop.nl.

samenloopvoorhoop.nl/zwolle

Joop de Haan
Meer berichten