Het team Dom deur doen en bliem lach'n is voor de derde keer actief bij de SamenLoop voor Hoop Zwolle om geld in te zamelen voor de KWF.
Het team Dom deur doen en bliem lach'n is voor de derde keer actief bij de SamenLoop voor Hoop Zwolle om geld in te zamelen voor de KWF. (Foto: )
SamenLoop voor Hoop Zwolle

Team 'Dom deur doen en bliem lach'n' op SamenLoop

Zwolle - Het team Dom deur doen en bliem lach'n doet al voor de derde keer mee aan de KWF SamenLoop voor Hoop, de 24-uurs wandelestafette om geld in te zamelen voor wetenschappelijk onderzoek naar kanker.

Kort voor de vorige editie in 2018 is een van de teamleden overleden aan kanker. Drie andere teamleden hebben zelf kanker gehad en zijn er gelukkig goed doorgekomen.

Genoeg motivatie dus om de positieve insteek van het team kracht bij te zetten. Zoals teamcaptain Femmie Klompjan het verwoordt: "Gewoon doorgaan, we zijn blij dat we er nog zijn, en vooral blijven lachen in het leven."
De goedlachse teamcaptain is daar het toonbeeld van. Femmie is zeer betrokken bij de SamenLoop voor Hoop en is samen met haar team druk bezig om met allerlei acties geld in te zamelen. Zo laten teamleden zich sponsoren door middel van handige kraskaarten, waarop mensen een bedrag kunnen wegkrassen. Een van de teamleden is een getalenteerde kunstenares en zij biedt aan om portretten te tekenen van mensen en huisdieren, waarbij de volledige opbrengst ten goede komt aan de SamenLoop voor Hoop.


Daarnaast laten teamleden zich sponsoren door bedrijven. De SamenLoop voor Hoop Zwolle heeft een online pagina waar bedrijven deelnemende teams kunnen sponsoren door een stap te kopen van 50 of 100 euro. Het logo van het bedrijf komt dan op de website van de Samenloop en wordt op de dag zelf uitgerold op een rode loper. Het team Dom deur doen en bliem lach'n maakt hier met veel succes gebruik van. Ook heeft het team een online actiepagina waarop gedoneerd kan worden en wordt er bij evenementen van de wandelsportvereniging geld ingezameld.


Het team is jaren geleden ontstaan met een clubje op de sportschool. Dat is aangevuld met familieleden en vrienden van de wandelsportvereniging. Het weekend van de SamenLoop ervaren ze als enorm gezellig en verbindend. Femmie: "Je bent met z'n allen bezig voor een heel goed doel, maar hebt het ook enorm gezellig met elkaar, er is zoveel saamhorigheid, ook met andere deelnemers. Ik kan het alle Zwollenaren aanraden om mee te doen. Er is van alles te doen, muziek en leuke activiteiten voor jong en oud. Wij doen nu voor de derde keer mee en het is supergezellig. De 24 uur vliegt voorbij."

De KWF SamenLoop voor Hoop Zwolle is een 24-uurs wandelevenement waarbij teams in estafettevorm een etmaal lang over het parcours in Park de Wezenlanden wandelen. Het vindt plaats op 16 en 17 mei. Alle deelnemers proberen zoveel mogelijk geld bijeen te brengen voor wetenschappelijk kankeronderzoek. 20% hiervan is bestemd voor Nazorgcentrum IntermeZZo Zwolle.

samenloopvoorhoop.nl/zwolle

Joop de Haan
Meer berichten