De carnavalsoptocht van zaterdag heeft gevolgen voor het verkeer. (foto: Frans Paalman)
De carnavalsoptocht van zaterdag heeft gevolgen voor het verkeer. (foto: Frans Paalman) (Foto: )

Stremming tijdens carnavalsoptocht

Zwolle - Ook dit jaar is Zwolle omgedoopt in Sassendonk. Carnavalsvereniging De Eileuvers organiseert van vrijdag 21 tot en met dinsdag 25 februari verschillende carnavalsactiviteiten in en rondom de Zwolse binnenstad.

Zaterdag 22 februari de onder andere 's ochtends een carnavalsact op de Nieuwe Havenbrug en wordt 's middags een (praalwagen)optocht gehouden. Het verkeer ondervindt hiervan tussen 9.30 en 18.00 uur hinder.

Carnavalsact

Nadat de intocht van Stadsprins Prins Willem van Bourgondië en Jeugdprins Mike II heeft plaatsgevonden, volgt er een act met de overdracht van de stadssleutel. Om de act te kunnen uitvoeren op de Nieuwe Havenbrug wordt de brug tussen 9.30 en 12.00 uur afgesloten voor al het verkeer, met uitzondering van voetgangers. De omleidingsroute is via de Kamperpoortenbrug. Tussen 15.30 en 18.00 uur gaat de (praalwagen)optocht uiteen en is de Nieuwe Havenbrug weer afgesloten.

Carnavalsoptocht

Op de route van de carnavalsoptocht met praalwagens ondervindt het verkeer stremming. De optocht start om 14.00 uur vanaf de Wethouder Alferinkweg en gaat via de Hortensiastraat, Assendorperstraat, Sassenpoortenbrug naar de binnenstad.

Op de Eekwal ter hoogte van de Nieuwe Havenbrug gaat de optocht uiteen. Hiervoor wordt de brug afgesloten voor het verkeer tussen 15.30 en 18.00 uur. De Wethouder Alferinkweg is vanaf 13.00 uur afgesloten vanwege het verzamelen van de carnavalswagens.

Het doorgaande verkeer wordt geadviseerd de route van de optocht te mijden en te kiezen voor een andere route.

Openbaar vervoer

De stads- en streeklijnen van Keolis en Connexxion rijden een aangepaste route op de route van de carnavalsoptocht en pakken zodra mogelijk de normale route weer op.
De halte Katwolderplein is de dichtstbijzijnde halte op loopafstand van de binnenstad.
Bussen met bestemming Isala rijden via de IJsselallee – Ittersumallee – Marsweg – Leo Majorlaan.

Taxistandplaats

Op vrijdag 21 februari vanaf 18.00 uur tot dinsdag 25 februari 6.00 uur is de binnenstad niet bereikbaar voor taxi's. Voor deze avonden is er een alternatieve taxistandplaats aan de Buitenkant. Voor parkeren van voertuigen nabij de binnenstad zie www.zwolle.nl/parkeren.

Stationsplein

In verband met de bouw van de van de ondergrondse fietsenstalling aan het Stationsplein is de rijrichting Westerlaan – Oosterlaan en vice versa voor gemotoriseerd verkeer afgesloten.

Gedurende de carnavalsoptocht moet verkeer rekening te houden met langere routes en extra reistijd.

eileuvers.nl

Joop de Haan
Meer berichten