Foto:
#Opgezwolle

Van maaiveld naar het veld van Park de Wezenlanden

Column vijf! De vijfde letter van #OPGEZWOLLE is de E van 'echt zaaien'. Creativiteit wordt veelal omarmd. Het heeft de ontwapenende charme van spontaniteit en bevlogenheid.

Wanneer creativiteit de randen op zoekt van wat net wel kan, wordt het spannend. Zoals je ook ziet bij #OPGEZWOLLE. Soms té spannend? Het kind in ons zegt 'laten we doorzetten' of zelfs 'als het niet mag … doet ik het lekker toch!' Waarom? Een kind kent de spontaniteit, durft en zoekt de randen op.
Die randen overschrijden, zien wij als het 'je hoofd boven het maaiveld uit steken'. Dan loop je risico. Altijd. Onze Zwolse wethouder van onder andere Economie doet daarin met ons mee. Met zijn samengevoegde uitspraken "Wij waarderen jullie inzet met de grote groep ondernemers. Complimenten. Mooi dat jullie al zover zijn gekomen. Dank voor jullie verhaal en mooi dat de publiciteit nu los gaat komen." toont hij politiek correct zijn waardering. Ja, zo kun je dus positief je hoofd boven het maaiveld uitsteken. Dank daarvoor!

We gaan van het metaforische maaiveld naar het veld van Park de Wezenlanden! Met de werking van een magneet heeft Stichting Landmark OPGEZWOLLE het voor elkaar gekregen dat de landmark – in in samenwerking met OverijsselViertVrijheid.nl – groots wordt onthuld. Op 14 april om 15.30 uur start het programma met een keur aan artiesten. We onthullen en vieren de vrijheid; vrijheid van creativiteit en deze te laten opzwellen. Want inmiddels steken ruim 200 Zwollenaren – van instanties tot ondernemers en inwoners – hun hoofd boven het maaiveld uit. Geweldig om te mogen zien en ervaren dat Zwolle een Vrije Stad is.
Dankbaarheid is voortdurend een woord dat boven komt drijven. We zien een gazon voor ons waar een wild boeket ontstaat van een pluriforme kleurenpracht. Laten ontstaan, laten groeien, laten opzwellen … dat is #OPGEZWOLLE. We zaaien en krijgen er iets prachtigs voor terug. Van, voor en door de stad! Dat krijg je niet meer teruggesnoeid. Het maaiveld wordt een zaaiveld.

In de aankomende weken wordt alles uit de kast gehaald om trots en vrijheid samen te laten komen in de vorm van allerlei verschillende activiteiten voor en door Zwolle. Benieuwd geworden? Houd onze columns in de Peperbus in de gaten of kijk op landmark-opgezwolle.nl of vind onze social media met #landmarkopgezwolle. Wil je meedoen? Meld je dan!

Stichting Landmark #OPGEZWOLLE

Joop de Haan
Meer berichten