Foto: Jan Amse

Repetities Oorlogswinter van start in bijzijn van Jan Terlouw

Zwolle - De repetities van de familievoorstelling 'Oorlogswinter' zijn gestart in bijzijn van Jan Terlouw. Hij schreef het jeugdboek dat speelt in de Tweede Wereldoorlog.

Dit voorjaar, 75 jaar na de bevrijding van Nederland, bewerkt Theatergroep De Jonge Honden uit Zwolle het boek tot een familievoorstelling. Dinsdag kwamen de cast en crew voor het eerst bijeen en werd het script gezamenlijk gelezen in het Perrontheater aan de Westerlaan.

Op zondag 29 maart gaat Oorlogswinter in première in Schouwburg Odeon in Zwolle. Daarna toert de familievoorstelling tot en met zondag 3 mei door Overijssel. Het wordt een spannende familievoorstelling over vriendschap, vertrouwen en volwassen worden in een oorlog.

De voorstelling wordt geregisseerd door Jolmer Versteeg, artistiek leider van Theatergroep De Jonge Honden. Het script is geschreven door Wessel de Vries. Acteur Yari van der Linden speelt het  hoofdpersonage, Michiel van Beusekom, in de theatervoorstelling.

Oorlogswinter wordt in samenwerking met Overijssel viert 75 jaar Vrijheid en Stichting 4 Oost geproduceerd. De voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door vfonds, Gemeente Zwolle, BNG Cultuurfonds en Provincie Overijssel. 

Zie ook www.tgdejongehonden.nl

Joop de Haan
Meer berichten