Lezing 'Wetenschap is ook maar een mening'

Zwolle - Ronella Grootens is woensdag 26 februari gast van Humanistisch Verbond afdeling Zwolle. In haar lezing gaat zij in op de vraag waarom wetenschappelijke informatie steeds vaker in twijfel wordt getrokken. 

Klimaatsceptici, stikstofcrisis, vaccinatie-discussies; een feit is niet langer een feit, in de ogen van veel mensen: zij doen de resultaten van jarenlang wetenschappelijk onderzoek af als 'ook maar een mening'. De autoriteit van wetenschappers wordt in twijfel getrokken, zeker als hun conclusies tegen de belangen van een bepaalde groep in gaan. 

Waar komt deze ontwikkeling vandaan? Hoe weten we welke informatie betrouwbaar is? Waarom lukt het niet om sommige groepen te bereiken met de resultaten van wetenschappelijk onderzoek? En wat betekent dit voor de rol van de wetenschap in de maatschappij? Ronella Grootens vertelt hierover en gaat met ons in gesprek.

Ronella Grootens is projectcoördinator bij medisch onderzoeksbureau Diagram en bestuurslid van stichting Biowetenschappen en Maatschappij. Als expert in medisch-ethische wetenschapscommunicatie houdt zij zich bezig met de vraag waarom wetenschappelijk onderzoek door veel mensen niet serieus wordt genomen.

De lezing wordt gehouden Stadkamer, Zeven Alleetjes 1A. Aanvang 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur. Deelname 5 euro, contant betalen aan de zaal.

Joop de Haan
Meer berichten