Foto: Arie Mekkring

Daverend Seniorencarnaval

Sassendonk - Het was zaterdagavond een drukte van jewelste bij het stadion van PEC-Zwolle. Niet het voetbal maar het Seniorencarnaval was daar debet aan. Lumen Hotels en Events was voor de derde keer op rij het decor van het Seniorencarnaval. De massale belangstelling was weer als vanouds. Hoewel de naam anders doet vermoeden is het een feest geworden voor jong en oud. Het overvolle programma zorgde voor veel vermaak bij het voltallige publiek. Presentatrice Jeannet Goudbeek kondigde met veel enthousiasme de artiesten aan.

(door Arie Mekkring)

De avond begon indrukwekkend toen Stadsprins William van Bourgondië I, Jeugdprins Mike II met gevolg de feestelijk versierde zaal binnenkwam. Na de plechtige opening en het zingen van 'Ik ben een Zwollenaar', kon het feest pas écht beginnen.

En het wérd feest met Arjon Oostrom, Frank Smeekens en zwollenaar Raymond Smit. Zij timmeren al enige jaren goed aan de weg met het nederlandstalige repertoire. Uiteraard werden er ook engelstalige evergreens ten gehore gebracht. Voor hilariteit zorgde Bart Juwett, met zijn imitatie van André´van Duin. 

Wat niet mocht ontbreken, was de traditionele Lintjesregen. Wat doorgaans voor de neutrale bezoeker een saai onderdeel is, is dankzij een nieuwe formule toch een boeiend gebeuren geworden. Vorig jaar werd deze formule voor het eerst toegepast met de inbreng van Willem Gunneman en Menno Beijer. Deze keer deed het zwolse duo De Haco's een flinke duit in het zakje. Zij gaven met hun fenomenale optreden de uitreiking van de verschillende medailles de glans die het verdient.

De lintjes zijn een blijk van waardering voor zij die de carnavalsvereniging de Eileuvers, het Sassendonkse carnaval, alsmede de activiteiten daarbuiten, veel betekenen. Overigens gingen de mannen achter de Haco's alweer 34 jaar geleden Sassendonk al eens voor als Stadsprins Hanz I en Corné I. Zoals zij zelf zeggen: 'wij voelen ons het lekkerst bij kleinere gezelschappen'.

Uitnodigingen om te spelen in bijvoorbeeld de Arena, Ahoy of Gelredome wijzen wij resoluut van de hand'. Na het optreden tijdens het Seniorencarnaval zal echter aan een optreden in de Kuip nu niet meer te ontkomen zijn. De magie van dit stadion hebben de Stones al eens mochten ondervinden.

Zwolse inbreng was er ondermeer door een optreden van de dansmariekes der Eileuvers. Een specifiek onderdeel is de Gardedans. Van oorsprong stamt het gardedansen af van het ‚Mariekedansen'.

Ook het optreden van de Evenementenband 103dB was een feest op zich. In een relatief korte tijd is deze band uitgegroeid tot een grote publiekstrekker tijdens de diverse evenementen. Zoals de band zelf al zegt: plezier hebben in het muziek maken, en het publiek vermaken zijn het uitgangspunt

Joop de Haan
Meer berichten