Lunchconcerten Orkest van het Oosten in Academiehuis de Grote Kerk

Zwolle - Het Orkest van het Oosten, de Zwolse theaters en Academiehuis de Grote Kerk werken dit voorjaar samen door lunchconcerten te houden op de zaterdagmiddag. Onder het magistrale Schnitgerorgel verzorgen vier topensembles van het Orkest van het Oosten intieme lunchconcerten.

Op zaterdag 22 februari start de reeks met cellist Luis Gomes Andrade en Pianist Lies Colman. De concerten starten om 12.30 uur en zijn gratis toegankelijk.

"De Grote Kerk wordt iedere zaterdag druk bezocht, dus dit is een geweldige kans om dichter bij het Zwolse publiek te komen", vertelt Erik Olsman. De Zwolse musicus is aanvoerder van de contrabassen en is geweldig blij met deze serie die door de Zwolse Theaters wordt geprogrammeerd in de Grote Kerk. "Op 28 maart speelt het Sonsbeekkwintet dat bestaat uit vijf strijkers en op 18 april spelen onze vier trompettisten in het kader van 75 jaar bevrijding. Mijn collega contrabassisten sluiten de serie op 23 mei."

Op het programma op 22 februari staat de meeslepende Elegie voor cello en piano van de Oekraïense componist Mykola Lysenko. Deze klaagzang wordt geflankeerd door twee sonates van Beethoven. Zijn vroegste uit 1796 en zijn laatste, negentien jaar later gecomponeerd in 1815. "Daarin horen we een hele andere Beethoven", zegt Gerben Pol, die namens Academiehuis de Grote Kerk bij dit initiatief betrokken is. "Een prachtig programma in dit jaar waarin het 250 jaar geleden is dat Beethoven werd geboren. Muziek die overigens geweldig gaat klinken in de prachtige akoestiek van de Grote Kerk." Vult hij aan. Na het concert wordt er om een vrijwillige bijdrage gevraagd.

Joop de Haan
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden