Foto:
PEC Zwolle

Onmogelijke combinatie

Telkens als je denkt dat de bovengrens van je incasseringsvermogen is bereikt, slaagt PECZwolle er dit seizoen glansrijk in die capaciteit nog wat te vergroten. Samen met zoonlief en een kleine zeshonderd andere supporters werden wij dit weekeinde in Waalwijk getrakteerd op een onvoorstelbare wanprestatie.

Het enige positieve dat ik na deze afgang kan verwoorden, is dat we dit jaar nog niet hebben verloren en dat drie wedstrijden op rij geen tegendoelpunt is genoteerd. Maar zaterdagavond heeft PECZwolle haar goede naam voor voetbalminnend Nederland te grabbel gegooid.

Volgens de reserve aanvoerder waren hij en zijn teamgenoten zonder bal veel beter dan aan de bal. Wat een kletspraat. Gezwets van iemand die het niet meer weet. Ik vermoed dat hij last heeft van een trainer die hem vol stopt met onbegrijpelijke opdrachten.

De oefenmeester heeft zijn tactiek aangepast en speelt een systeem waarbij in de achterhoede een extra mannetje staat opgesteld. Hierdoor ontstaat een bijna onneembare veste. Op zich is dat mooi, maar de trainer hield zich daar tegen RKC veel te krampachtig aan vast.

Het nadeel van dit kunstje is dat er aanvallend schromelijk tekort wordt geschoten. In Waalwijk kreeg men in de voorhoede nauwelijks kansen en als er eentje kwam, werd die onbeholpen om zeep geholpen.

Volgens de club heeft de trainer voldoende spelers om goed voetbal te laten zien, maar deze houdt vast aan zijn 'succesformule'. In Waalwijk kwam er een super defensief team binnen de lijnen. De angst regeerde tegen nummer laatst. Zeker in de tweede helft had ik verwacht wat meer aanvallend voetbal te zien. Winnen zou zo mooi zijn geweest en had ons veel meer lucht verschaft. Nu blijven we machteloos naar adem happen.

Nee, meneer de trainer hield vast aan zijn verdedigende gedachten en schotelde ons een baggerpot voor. Het resultaat is voor hem heilig, verklaarde hij na afloop voor de tv-camera's.

Mijn conclusie is dat deze trainer de jongens niet weet te raken en dat hij is verstrikt in het verdedigend net dat hij eigenhandig voor zijn doelman heeft gespannen. Had hij iets aanvallender gedacht in de tweede helft dan hadden we van de rode lantarendrager gewonnen.

Stegeman en PEC Zwolle is een onmogelijke combinatie gebleken. Hij brengt al helemaal niet wat ik voor het seizoen hoopte en met wispelturige keuzes veroorzaakt hij een vrije val van de club. PEC was in het land een organisatie waarover iedereen met plezier sprak. We werden geroemd door de kenners voor het spel wat we op de mat legden. Dezelfde kenners noemden ons zondagavond een regelrechte degradatiekandidaat. Een mes sneed door mijn ziel.

Deze man kan het tij niet keren. Hij speelt afbraakvoetbal en hoopt op een bevlieging voorin. In Waalwijk voelde ik me als supporter geschoffeerd door deze man die slechts geobsedeerd lijkt door de nul .

Deze man past niet bij mijn club.

Anton Cramer

 
What do you want to do ?
New mail
Anton Cramer
Meer berichten