Singer-songwriter Sarah van mechelen maakte met muzikanten van MILO haar debuut-plaat.
Singer-songwriter Sarah van mechelen maakte met muzikanten van MILO haar debuut-plaat. (Foto: Bor Borkus)

Crowdfundingsactie voor debuut-EP Sarah van Mechelen

Zwolle - Wat doe je als je bergen creativiteit hebt? Als het je gegeven is: muziek maken! De Zwolse singer-songwriter Sarah van Mechelen brengt haar eerste EP uit. Een crowdfundingsactie daarvoor bij platform Voordekunst is alweer even gaande en het aantal donateurs stijgt gestaag. De EP belooft een mooie plaat te worden met nummers die fijn wegluisteren, maar ook diepgang en betekenis hebben.

De afgelopen jaren heeft Sarah uiteenlopend werk geschreven dat ze in goede kwaliteit wil verspreiden. Als student aan het Artez Conservatorium deed ze muzikale ervaring en wijsheid op, maar muziek heeft ook altijd in de genen gezeten. "Al heel vroeger had ik zangles in het dorp waar ik opgroeide. Toen ik ouder werd ben ik ook gitaar gaan spelen", vertelt Sarah. De optelsom is snel gemaakt en zo ben je dan singer-songwriter.

Sarah is onder andere in Zwolle ook actief als zang- en songwritingdocent. "Lesgeven is hartstikke leuk en als het goed gaat bouw je ook echt een band op met je leerlingen, of ze nou heel jong of een stukje ouder zijn".

Maar naast het lesgeven moet creativiteit ook de ruimte hebben, dus besloot ze om een aantal nummers op te nemen in de COOT Studio in Raalte van studiegenoot en voormalig Zwollenaar Lendert Andel. "Met behulp van muzikanten van de Zwolse band MILO hadden we in no-time de basis van de nummers opgenomen. Dit hebben we met z'n allen in één ruimte ingespeeld om het gevoel zo echt mogelijk te houden. Nu zijn we bezig met het inzingen van de nummers en de laatste toevoegingen die het geheel helemaal af maken".

De sfeer van de nummers is een weergave van "de mooie, lichte als ook de rauwe, donkere tonen van het leven". In april hoopt Sarah de EP te releasen in het Perrontheater aan de Westerlaan. Een EP opnemen en distribueren kost veel geld en daarom is Sarah bij platform Voordekunst een crowdfundingsactie gestart. "Ik hoop dat ik het streefbedrag haal, ik zit nu op 58 procent dus het gaat de goede kant op."

Crowdfundingsacties vergen altijd tegenprestaties, die bij dit project variëren van een fysiek exemplaar van de EP, kaartjes voor het releaseconcert tot een zelfgebakken taart, zangles of een huiskamerconcert. Pas geleden kreeg ze het mooie nieuws dat het VSBFonds (een fonds dat onder andere culturele initiatieven steunt) een aanzienlijke bijdrage wilde doen. "Zo zijn we weer een stap verder. Op naar de 100 procent, zodat ik Zwolle de primeur kan geven van mijn fonkelnieuwe EP."

Crowfunden kan via http://bit.ly/voordekunst-sarahvanmechelen 

Zie ook www.sarahvanmechelen.com 

Joop de Haan
Meer berichten