Foto: Hans Keuzekamp

CSV dames 1 verder als HHB coaching / CSV D1

Na het mooi binnengehaalde kampioenschap in het seizoen 2018-2019 komen de dames van CSV nu uit in de 2e divisie, dit is uniek voor volleybalclub CSV uit Zwolle.

Dat het team een zwaar jaar tegemoet zou gaan qua resultaten, was van te voren bekend bij trainer Sweis Jan Oudekerk. "We kunnen niet anders dan eerlijk zijn en zien dat we onderaan staan. Dat is vervelend want de groep ontwikkelt zich op veel fronten, maar helaas blijft het resultaat uit", aldus Oudekerk.

"Met veel mensen uit de vereniging blijven we volop kijken wat opties zijn om dit om te buigen. We bekijken wat een trainer, een team, het beleid van de club nodig heeft om doelstellingen te behalen, hiervoor voeren wij met alle betrokkenen het gesprek als technische commissie" legt Karlijn Mooren (voorzitter technische commissie) uit.

Zo heefr CSV sinds januari trainer Bart van Vliet bereid gevonden om naast het trainen van het eerste herenteam van CSV zich ook beschikbaar te stellen bij de dames. "Het is een leuke groep dames om mee samen te werken. Sweis Jan is een leuke leergierige jonge trainer welke ik graag wil helpen beter te worden. Niet alleen technisch, tactisch kan ik ze veel leren maar ook het menselijke stuk. Dit alles bij elkaar maakt dat ik er met veel vertrouwen in stap" aldus Bart van Vliet.

Dat Bart er vertrouwen in heeft blijkt ook uit het feit dat hij dames 1 gaat sponsoren. Naast het nieuwe wedstrijdtenue met sponsor HHB coaching zal het team, de 2e helft van dit seizoen de naam "HHB coaching/ CSV DS1" gaan dragen. Het is mooi om mijn werk, namelijk coaching op deze manier te mogen binden aan dames 1 maar eigenlijk aan heel CSV, CSV heeft een goede uitstraling van eenheid, samenzijn en hoe je met elkaar om kan gaan. CSV biedt veel mogelijkheden, op veel posities staan de juiste mensen, hierdoor groei je in niveau maar ook in breedte. Er wordt een prettige en veilige plek geboden om te mogen spelen. Iedereen wordt in zijn kracht gebruikt in de talenten welke iemand heeft gekregen. Voorlopig is het werk hier nog niet klaar. Aldus een trotse trainer van CSV in Zwolle.

CSV dames 1 speelt op zaterdag 7 maart om 17 uur de thuiswedstrijden in de sporthal van het Deltion College Zwolle, gelegen aan de Mozartlaan. Een gezellig volleybal dag want eerder op de dag - om 13 uur en 15 uur - worden ook al twee speelrondes van ieder 3 wedstrijden gespeeld en als afsluiter speelt het eerste herenteam in de 1ste divisie nog om half 8 zijn wedstrijden op het center court. 

Joop de Haan
Meer berichten