Penningmeesters van een stichting, vereniging of andere maatschappelijke organisatie kunnen meedoen aan een gratis masterclass.
Penningmeesters van een stichting, vereniging of andere maatschappelijke organisatie kunnen meedoen aan een gratis masterclass. (Foto: )

ZwolleDoet! van waken in de nacht tot helpen als een vertaalmaatje

ZwolleDoet! is hét startpunt voor vrijwilligerswerk, informele zorg en mantelzorg. Voor helpen, hulp en houvast. Voor jezelf. Voor elkaar. Wil je meer informatie? Ga naar www.zwolledoet.nl of bel 038 - 422 52 00.

Gezocht: vrijwilligers in de nacht met een groot hart

ZwolleDoet! is op zoek naar vrijwilligers met een groot hart die mensen in hun terminale fase thuis en in de nacht willen ondersteunen. De vrijwilliger hoeft geen medische taken te verrichten en dus ook geen specifieke vooropleiding te hebben. De vrijwilliger helpt de patiënt en naasten, waakt 's nachts terwijl de familie slaapt of helpt iemand in en uit bed. Luisteren en 'gewoon' er zijn, is een belangrijk onderdeel van het werk. Door de aanwezigheid kan een naaste een boodschap doen, een boek lezen of 's nachts met een gerust hart gaan slapen. De vrijwilliger kan zelf aangeven op welke dag(en) hij of zij ingezet wilt worden. Voorafgaand aan je eerste bezoek is er een training.

Aanmelden kan via www.bit.ly/nachtbrakers

Penningmeester

Wie penningmeester is bij een stichting, vereniging of andere maatschappelijke organisatie kan meedoen aan de gratis masterclass van Flynth adviseurs en accountants en ZwolleDoet! Deze masterclass bestaat uit twee avonden waarin aan bod komen: de veranderende rol van penningmeesters, het gebruik van apps en digitalisering.

Hoe werk je als penningmeester efficiënt, hoe beperk je de risico's die de vereniging en het bestuur lopen en draag je bij aan het toekomstbestendig houden van de organisatie? Tijdens deze interactieve masterclass kunnen penningmeesters vragen stellen en ervaringen uitwisselen.

Aanmelden kan via www.bit.ly/penningmeesters

Vertaalmaatje

Steunpunt Mantelzorg is op zoek naar vertaalmaatjes die zich in willen zetten voor andere Zwollenaren die de Nederlandse taal nog niet zo goed spreken. Gezocht worden maatjes die Chinees, Turks, Pools, Arabisch, Marokkaans of Koerdisch spreken.

Vertaalmaatjes gaan bijvoorbeeld met iemand mee naar de huisarts of het sociaal wijkteam om het gesprek te vertalen. Het maatje heeft geen specifieke kennis of opleiding nodig en hoeft ook geen adviezen te geven, en is er puur om informatie te vertalen.

Aanmelden kan via www.bit.ly/vertaalmaatje

Joop de Haan
Meer berichten