Foto:
#Opgezwolle

Een statement; dat is landmark #OPGEZWOLLE

Op een zonnige avond – op het terras van café De Hetebrij – bediscussieerden wij onder het genot van een Blonde Brij de plussen en minnen van onze stad Zwolle. De pluspunten wonnen het.

Maar wat als we hier eens uiting aan zouden geven, iets teruggeven aan Zwolle, waaraan wij zoveel te danken hebben. Zou dit raar zijn? Iets terug te doen? Voor onze stad? Het bleef niet bij die mijmering.
Nu horen wij u denken: "waarom dan, het is toch goed zo?" Ja, natuurlijk staat Zwolle voldoende in de picture. De stad wordt gezien als infrastructureel- en economisch knooppunt. Vaak staan we in de top 10 van vele "beste van … lijstjes". Allemaal mooi, maar waar gaat het nou om? Voor ons is Zwolle als een warm bad; heerlijk om in te wonen, te werken en te leven. Veel plezier en lol beleven wij onderweg richting 14 april dit jaar; de dag dat we gaan onthullen. Groots! Landmark #OPGEZWOLLE is meer dan een éénmalig statement. We gaan reizen door de stad en blijven delen.

Vanuit een kleine team (een stichting) zijn wij begonnen om van binnenuit, mét de gehele Zwolse samenleving invulling te geven aan het statement in de vorm van landmark #OPGEZWOLLE. 59 Zwolse ondernemers ondersteunen dit initiatief. Nu, tien maanden later en hard werken achter de schermen, is het openbaar. Wat begon als een pril idee, mond uit in een prachtig, enorm krachtig project vol onderlinge energie. Dankbaarheid spat er vanaf!

Maar het project draait niet alleen op jongens met een droom. Nee, participeren doen we samen. Naast 59 Zwolse bedrijven geven geheel vrijwillig 30 creatief ondernemers, 3 onderwijsinstituten, meer dan 50 studenten, 20 docenten, 4 stagiairs, een 15-koppige kerngroep en 60 tot 70, zich soms zeer kwetsbaar opstellende, inwoners van Zwolle invulling aan #OPGEZWOLLE.

Puur vanuit dankbaarheid voor onze geweldige stad. En dan volgt het met elkaar delen. Participeren; samen! En misschien zijn we daar wel nóg trotser op.

Stichting Landmark Opgezwolle

Joop de Haan
Meer berichten