Foto: collectie HCO

Wandeling en fietstocht langs oorlogsplekken

Zwolle - Stadsrondleidingen Zwolle biedt dit bevrijdingsjaar wekelijks een Tweede Wereldoorlog-wandeling en -fietstocht aan. Het is dit jaar 75 jaar geleden dat Zwolle werd bevrijd.

Stadsrondleidingen Zwolle heeft de rondleiding en fietstocht ontwikkeld in het voorjaar van 2019, in opdracht van Historisch Centrum Overijssel. Een stadsgids vertelt het verhaal van Zwolle in de Tweede Wereldoorlog. De wandelaar of fietser komt daarbij langs plekken in of om de stad die een belangrijke rol hebben gespeeld voor, tijdens of na de bezetting.

"Velen van ons kennen de verhalen van ouders en grootouders en dit maakt zowel de wandeling als de fietstocht tot bijzondere en soms emotionele ervaringen voor zowel de deelnemers als de gidsen", aldus Corry Gillissen, coördinator van Stadsrondleidingen Zwolle.

De rondleidingen en fietstochten op inschrijving zijn steeds op zaterdagmiddag. Andere tijden en dagen zijn mogelijk in overleg.

Inschrijven kan via www.zwollemetgids.nl Speciaal voor leerlingen uit de hoogste klassen van het basisonderwijs en voor klassen van het Voortgezet onderwijs is er een aangepaste versie gemaakt. Scholen kunnen zich ook aanmelden via stadkamer.nl.

Joop de Haan
Meer berichten