Nieuwe activiteitenagenda voor Zwolse ouderen

Zwolle -  Om de Zwolse ouderen een handje te helpen is er een activiteitenoverzicht samengesteld op www.samenzwolle.nl/samenouderen.

Hier zien de Zwolse ouderen in één oogopslag wat er die dag, week of maand te doen is. Ook wordt er elk kwartaal een flyer ontwikkeld (waar een greep van alle activiteiten die er zijn in staan) voor de ouderen die online minder of niet actief zijn en ook graag op de hoogte zijn van het activiteitenaanbod in de stad.

Er is iedere dag iets leuks te doen in Zwolle voor ouderen. Van sport en spel tot groen en theater. En dat moeten de ouderen weten! Het doel hiervan is dat ouderen een rijkere invulling van de dag ervaren of ei­genlijk zelfs gaan uitzien naar de dag, waarbij geen belemmeringen zijn. Op een prettige, informele manier hun netwerk vergroten, om zo eenzaamheid terug te dringen en zelfredzaamheid te stimuleren. En hope­lijk een grotere leefwereld gaan ervaren. Een wereld waar mooie, nieuwe en slimme verbindingen ervoor zorgen dat ouderen volop mee kunnen doen met alles wat Zwolle te bieden heeft. Zodat alle ouderen in Zwolle het gevoel hebben ertoe te doen!

SamenOuderen is onderdeel van SamenZwolle, kartrekker WijZ Welzijn, organiseert met veel betrokken partijen veel voor ouderen in Zwolle. Alle Zwolse partijen die iets aanbieden voor ouderen (65+) zetten hun aanbod op SamenZwolle.nl.

Via flyers, posters en social media brengt SamenZwolle het aanbod onder de aandacht bij de doelgroep.

Medewerkers van SamenZwolle zitten klaar om digitaal, telefonisch of in een gesprek uit te zoeken welke activiteit goed past. Zijn er problemen met vervoer? Ook daarin willen medewerkers graag in meedenken. En is de drempel te hoog? Dan zijn er vrijwilligers die een paar keer gezellig mee gaan. 

Deze beweging is mede mogelijk gemaakt door onder andere de Gemeente Zwolle, Icare Ledenvereniging, Driezorg, IJsselheem, De Stadkamer, Sociaal Wijkteam, Travers Welzijn, WijZ, de Zonnebloem, ZwolleDoet!, de Zwolse Theaters, Wijkgemeenschap Aa-landen en de Participatieraad. 

Joop de Haan
Meer berichten