In de eerste aflevering onderneemt de 88-jarige boer Harm zijn wekelijkse brommobiel-expeditie om zijn favoriete schotel af te halen bij de plaatselijke Chinees.
In de eerste aflevering onderneemt de 88-jarige boer Harm zijn wekelijkse brommobiel-expeditie om zijn favoriete schotel af te halen bij de plaatselijke Chinees. (Foto: EO)

Nieuwe Typisch-reeks langs het Zwarte Water

Zwolle - De nieuwe Typisch-reeks op NPO 2 gaat over mensen langs de oevers van het Zwarte water. De nieuwe reeks start maandag 10 februari. Een team van de EO volgt drie weken lang het dagelijks leven van een aantal bijzondere inwoners van het gebied tussen Zwartsluis en Zwolle.

De kijker volgt twaalf afleveringen lang het leven van bewoners van onder andere Zwartsluis, Genemuiden, Hasselt en een klein deel van Zwolle. In de eerste aflevering onderneemt de 88-jarige boer Harm zijn wekelijkse brommobiel-expeditie om zijn favoriete schotel af te halen bij de plaatselijke Chinees. Verzamelaar Freek raakt in de ban van het mysterie van een hoogst zeldzaam blikje Buisman-koffiesiroop.

In de eerste week onthult Theo de culinaire geheimen van de oudhollandse pannenkoek aan vriend en vluchteling Abra. Aart en Iet zoeken een opvolger voor hun bijzondere levenswerk onder Oost-Europese vrachtwagenchauffeurs. Zanger Roelof Jan smeedt plannen op beroemd te worden buiten de oevers van het Zwarte Water. En Tiny en Henk hebben kopzorgen over de komst van de burgemeester in verband met hun diamanten huwelijk.

'Typisch: Zwarte Water' is drie weken lang van maandag t/m donderdag te zien om 19.20 uur op NPO 2.

Joop de Haan
Meer berichten