Kookworkshops voor mensen met kanker en naaste die kookt

Zwolle - Gezond eten als je ziek bent. Van levensbelang, maar vaak ook lastig. Kanker en de behandeling van de ziekte kan leiden tot veranderde beleving en eetlust. Nazorgcentrum IntermeZZo in Zwolle organiseert kookworkshops, speciaal afgestemd op mensen met kanker en degene die voor hen kookt. In de semiprofessionele keuken van IntermeZZo verzorgt de ervaren kok Dortji Sliedregt komende maanden drie keer een workshop.

De eerste is op woensdag 22 januari van 14.00 tot 18.00 uur. Aanmelden is vanaf vandaag mogelijk.

Een groep van maximaal acht deelnemers gaat aan de slag met verse kwaliteitsproducten uit het seizoen. Het kan zijn dat degene met kanker door de behandelingen weinig trek heeft. Wat valt dan wel lekker, hoe bereid je het en hoe portioneer of presenteer je het dan? Tijdens de workshop wordt hier aandacht aan besteed. Na afloop eten de deelnemers samen aan een gezellig gedekte tafel. Twee gastvrouwen van IntermeZZo begeleiden het geheel. Deelname bedraagt 15 euro, inclusief drinken en de recepten. De volgende workshops zijn op 19 maart en 13 mei.

Voorlichting gezonde voeding

Op donderdag 23 januari van 14.00 tot 15.30 is er bij IntermeZZo voorlichting over 'Gezonde voeding bij kanker'. Een goede voedingsconditie is belangrijk als je kanker hebt, maar ook plezier in eten en drinken. Een voedingsdeskundige legt uit, geeft advies en tips. Je kunt ook terecht met vragen. Bedoeld voor degene met kanker en ook voor naasten.

Meer informatie en aanmelden bij Nazorgcentrum IntermeZZo, (038) 424 6088 op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur.

IntermeZZo is het nazorgcentrum voor mensen met kanker en hun naasten. Doel is, aanvullend op het medische traject, mensen te ondersteunen de regie op hun leven te (her)pakken. IntermeZZo biedt ondersteuning met: informatie & voorlichting, workshops & cursussen, ontspannende activiteiten en een luisterend oor. IntermeZZo is gevestigd in een ruime, harmonieuze locatie, op loopafstand van het ziekenhuis. Er is een nauwe samenwerking met Isala Oncologisch centrum.

Joop de Haan
Meer berichten