Het Zwols Mandoline Kamerorkest Het Consort.
Het Zwols Mandoline Kamerorkest Het Consort. (Foto: Jan Penninkhof)

Middagconcert door het Mandoline Kamerorkest Het Consort in de Theodorakapel

Zwolle - Het Zwolse Gitaar & Mandoline Kamerorkest Het Consort onder leiding van Alex Timmerman geeft zaterdag 18 januari een middagconcert in de Theodorakapel aan de Theodorahof in Zwolle.

Het Gitaar & Mandoline Kamerorkest Het Consort liet in het verleden reeds vele malen met succes in en rond Zwolle van zich horen en hoopt dat dit jaar, met hun dertigjarige jubileum, met een aantrekkelijk en afwisselend programma voor jong en oud, weer te doen.

Voor de pauze zullen onder andere arrangementen en originele composities worden uitgevoerd, zoals het bekende ‘Concerto in D majeur’, het ‘Momento lirico’ en het melancholische ‘Preludio Simphonico’ van de Italiaanse componisten Antonio Vivaldi, Raffaele Calace en Ugo Bottacchiari.

Na de pauze staat het prachtige Bachianas Brasileiras No. 5 van de beroemde Braziliaanse componist Heitor Villa-Lobos geprogrammeerd. Solistische medewerking zal hieraan worden verleend door de de Zwolse mandolinisten Ferdinand Binnendijk en Sebastiaan de Grebber. Ferdinand Binnendijk zal tevens op de concert-mandoloncello te horen zijn in een aan Het Consort opgedragen compositie van de Grieks-Amerikaanse componist Victor Kioulaphides. Het optreden zal worden besloten met sprankelende Spaanse muziek van onder andere Erique Granados en Manuel de Falla.

Al met al een gevarieerd muziekprogramma waarin jong en oud kan kennismaken met muziek voor gitaar en mandoline in orkestverband.

Het concert vindt plaats op zaterdagmiddag 18 januari, aanvang 15.00 uur. Toegang 10 euro, kinderen tot 12 jaar 5 euro. Kaartverkoop aan de kassa of reserveren via 038 - 4651646

Meer berichten