Foto:

Workshops en optredens tijdens Korenfestival Zwolle Zingt!

Zwolle - Korenfestival Zwolle Zingt! wordt zaterdag 29 februari voor de 21e keer gehouden. Opgeven voor het festival is nog mogelijk. In drie zalen van Schouwburg Odeon treden dan 28 koren op. Ieder deelnemend koor is verplicht tenminste één lied uit te voeren dat over het thema Vrijheid gaat. Inschrijving is nog mogelijk voor koren binnen en buiten Zwolle. Het festival wordt om 11.00 uur geopend met het uitvoeren van het vredeslied 'One Day' van Matisyahu, uitgevoerd door twaalf koren met meer dan tweehonderd zangers.

Ook worden er drie workshops van twee uur aangeboden, waar iedereen die van zingen houdt voor 17,50 euro aan mee kan doen. Deelnemers hoeven geen lid van een koor te zijn. De workshop voor kinderen is gratis.

De workshop Stemvorming wordt begeleid door zangpedagoge Clara de Vries en de logopediste Trea van der Cingel. Hierbij wordt aandacht besteed aan zaken als ontspanning, ademsteun, wat wel en niet goed is voor de stem.

In Scratchkoor oude muziek oefent een adhoc-koor twee uur met elkaar onder leiding van Coert Bremmers. Daarna volgt een presentatie van het geleerde. De deelnemers hoeven geen lid van een koor te zijn. De muziek (PDF- en muziekbestanden) is te downloaden vanaf de website.

Workshop Vocal Painting van Bert Schonewille wordt gegeven in samenwerking met de Bluebird Voices. Dit is een methodiek die bestaat uit een verzameling van muzikale handgebaren waardoor dirigent en zangers non-verbaal met elkaar kunnen communiceren om vocale muziek te creëren.

In de workshop voor kinderen door Eline van Loo met medewerking van kinderkoor Konstantijn, leren kinderen liedjes van het kinderkoor plus een nieuw lied. Ze gaan oefenen met liedjes, krijgen tips over goed zingen en we sluiten af met een presentatie.

Voor opgave en verdere details zie zwolle-zingt.nl.

Joop de Haan
Meer berichten