Cursussen tekenen en schilderen

Zwolle - Willemien van Ittersum start eind januari of begin februari 2020 met een nieuwe serie cursussen tekenen en schilderen in het gebouw van kunstenaarsvereniging Palet aan de Stilobadstraat in Zwolle.

De cursussen zijn voor wie willen leren tekenen of schilderen of persoonlijke begeleiding zoeken bij het verder ontwikkelen hiervan?

Er is een cursus tekenen met potlood en inkt. Deze is voor tekenaars die de basismaterialen en tekentechnieken willen verkennen. Er wordt vooral met potlood en inkt gewerkt. Hoe teken je realistische vormen en wat is een spannende tekening.

De cursus 'Tekenen en schilderen met materiaal naar keuze'. Deze cursus is voor tekenaars en schilders die hun teken- en schildervaardigheden verder willen ontwikkelen. De opdrachten dagen je uit om te experimenteren met je materiaal en je thema via diverse invalshoeken te benaderen.

En er is een cursus 'Portrettekenen of schilderen naar model'. Schetsend naar, elke les een ander model, verkennen we de complexe maar zeer interessante kop, van geheel naar details. Aan de hand van oefeningen die verschillende aspecten van de "kop" behandelen. En hoe tref je gelijkenis, iets karakteristieks van het model.

Meer weten of opgeven: w.v.ittersum@hotmail.com of 06 - 12791588.

Joop de Haan
Meer berichten