Huisarts Tamara de Weijer met Leefstijltoer naar Zwolle

Zwolle - Huisarts Tamara de Weijer komt zaterdagmiddag 8 februari met haar Leefstijltoer naar Zwolle. Aan de hand van het Leefstijlroer - dat handvatten geeft om de juiste koers te bepalen voor een gezonde leefstijl - wil zij mensen leren de regie over hun leven weer terug te krijgen.

Als voorzitter van Vereniging Arts en Leefstijl geeft zij regelmatig lezingen en scholingen aan artsen en zorgprofessionals maar nog niet aan patiënten en consumenten. Omdat hier veel vraag naar is en het haar persoonlijke missie is om Nederland gezonder te maken geeft zij nu ook lezingen waar je leert hoe je in 1 middag je leefstijl kunt verbeteren.

Huisarts Tamara de Weijer, onder meer bekend van haar bijdrage aan programma's als Radar, Dokters van Morgen en Broodje Gezond heeft zich gespecialiseerd in de toepassing van voeding- en leefstijladviezen in de huisartsenpraktijk. Zij is auteur van de kookboek Eet Beter in 28 dagen en Eet beter voor je maag en darmen.

Nadat de eerste uitverkochte Leefstijltoer in Doorn is door de grote belangstelling is besloten meerdere edities te organiseren in diverse regio's door het land. Op zaterdag 8 februari zal Tamara de Weijer samen met collega dr. David van Bodegom en diverse collega artsen in Plantagekerk aan de ter Pelkwijkstraat in Zwolle in één middag leren en laten ervaren hoe je met een aantal praktische en bewezen effectieve adviezen en oefeningen lichter, fitter en gezonder kunt worden.


Tijdens de lezingen leren de deelnemers onder meer wat voor hen de beste voeding is, welke voedingsmiddelen beter vermeden kunnen worden, hoe medicijnverbruik verlaagd kan worden, hoe onze darmflora ons kan beschermen tegen ziektes en wat je kunt doen tegen een prikkelbare darm, allergie, diabetes en andere aandoeningen.

Tijdens het 'open spreekuur' geeft Tamara de Weijer samen dr. David van Bodegom antwoord op alle vragen uit het publiek en geeft ze praktische adviezen.


Om ook de regionale leefstijl te bevorderen zal er die middag een leefstijlmarkt worden georganiseerd waar landelijke en regionale aanbieders van gezonde producten en diensten zich kunnen presenteren. Hier kan worden kennisgemaakt met producten en diensten die door Dokter Tamara worden geadviseerd en die bijdragen aan een gezonde leefstijl. Daarnaast is er gelegenheid tot het aanschaffen en laten signeren van de boeken van de sprekers.

Tamara de Weijer en haar collega's willen iedereen uit Zwolle en omgeving graag helpen bij het afbouwen van medicatie voor leefstijlziekten. Een andere leefstijl kan er voor zorgen dat je minder medicatie nodig hebt voor bijvoorbeeld een hoge bloeddruk, suikerziekte, maag- of darmklachten.

Aanvang om 13.00 uur, een kaartje kost 39,95 euro. Meer informatie over de Leefstijltoer en staat op www.doktertamara.nl/leefstijltoerzwolle

Joop de Haan
Meer berichten