Voor komend schooljaar wordt een vrijwilliger gezocht die de jongeren wil begeleiden door hen te motiveren, stimuleren en corrigeren.
Voor komend schooljaar wordt een vrijwilliger gezocht die de jongeren wil begeleiden door hen te motiveren, stimuleren en corrigeren. (Foto: )

ZwolleDoet!: Van samen naar de bibliotheek tot huiswerkbegeleider

ZwolleDoet! is hét startpunt voor vrijwilligerswerk, informele zorg en mantelzorg. Voor helpen, hulp en houvast. Voor jezelf. Voor elkaar. Wil je meer informatie? Ga naar www.zwolledoet.nl of bel 038 – 422 52 00.

Bibliotheekbezoek in Stadshagen

Mevrouw S. is het gelukkigst wanneer zij weer naar de bibliotheek is geweest. Helaas komt ze hier niet meer zo vaak, omdat ze door haar epilepsie het bezoekje niet meer alleen kan afleggen. Daarom zoekt ZwolleDoet! naar een vrijwilliger die één keer in de drie weken met haar mee wil naar de bibliotheek van Stadshagen.

Deze mevrouw is eind 20, zachtaardig en gek op wandelen en grapjes. Haar ontspanning vindt ze in het lezen van kinderboeken. Word jij blij van het bezoeken van de bibliotheek? En wil je deze lieve mevrouw helpen om weer boeken te kunnen lezen?

Meer weten: www.bit.ly/bezoekdebieb

Koffieschenken Havezate

Woonzorgcentrum de Havezate zoekt een vrijwilliger die op zondagavond koffie en thee wil serveren bij bewoners van de zorgafdelingen op het appartement. Een kleine moeite, maar een groot gebaar. Het gaat om een vaste vrijwilliger voor de zondagavond. Na een aantal keren meelopen kan de vrijwilliger zelfstandig aan de slag. Het schenken van de koffie en thee start om 18.30 uur.

Ben jij vriendelijk, geduldig en vind je het leuk om te werken met ouderen?

Reageren op deze vacature kan via www.bit.ly/ervaringmetarmoede

Gezocht: Begeleider huiswerkkamer Stadshagen

Sommige jongeren hebben moeite met plannen. Anderen kunnen wel wat hulp gebruiken bij hun huiswerk. Daarom is er de huiswerkkamer in Stadshagen. Voor komend schooljaar wordt een vrijwilliger gezocht die de jongeren wil begeleiden door hen te motiveren, stimuleren en corrigeren. De vrijwilliger geeft tips en wordt een vertrouwd gezicht wordt voor de jongeren.

Gezocht wordt iemand die beschikbaar is op maandag en donderdag van 16.00 tot 17.30 uur. Heb je snel een klik met jongeren? Wil je je inzetten om van deze huiswerkkamer een fijne plek te maken waar jongeren zich thuis voelen en positieve ervaringen op gaan doen?

Reageren kan op onze website: www.bit.ly/vrijwilligerhuiswerkkamer

Joop de Haan
Meer berichten