Foto: Foto:
Column

Sport 2000 à Go-Go

De feestdagen staan weer voor de deur en het nieuwe jaar lonkt. Ik kan persoonlijk enorm genieten van deze periode in het jaar. Gewoon de gezelligheid van de kerstdagen en het samen zijn met de familie. Stil staan bij alles wat je hebt beleefd en meegemaakt het afgelopen jaar, de diepte- en hoogtepunten. Nadenken over wat het nieuwe jaar gaat brengen en de bijbehorende goede voornemens.

Traditiegetrouw organiseren wij het Sportcafé Zwolle op dinsdag 17 december om 19.45 uur bij Waanders aan de Broeren. Het doel van de avond blijft onveranderd; elkaar ontmoeten, geïnspireerd raken en met elkaar in gesprek gaan over de ontwikkelingen in de sport. De variatie zit in het concept, want we proberen elk jaar vernieuwend te zijn en daarom gieten we het wederom in een ander jasje. Gebaseerd op het succesvolle programma Top 2000 à Go-Go van Matthijs van Nieuwkerk en Leo Blokhuis. In dit programma draait het om de muziek, maar wij verbinden het element sport eraan.

Met verschillende interessante gasten gaan we het hebben over 'Noaberschap in de sport'. Dit is een Twents begrip dat niets anders betekent dan dat je de verplichting hebt om de ander met raad en daad bij te staan.

De maatschappij verandert en het sportlandschap verandert mee. De hedendaagse vereniging is niet meer te vergelijken met de vereniging van weleer. Het lijkt ons goed om daar eens met elkaar over in gesprek te gaan.

Erik van der Spek zal trachten de avond in goede banen te leiden en met de ervaring op zak als voorzitter van de Bluefingers Ultimate Frisbee moet dat goed gaan komen. De avond zal 'op zien Zwols' afgetrapt gaan worden door niemand anders dan Wichert aan het Rot. Gevolgd door een sportief debat tussen wethouder Klaas Sloots (GroenLinks) en Jan Nijhuis (voormalig voorzitter stichting Sportpark Marslanden) over de veranderende rol van de sportvereniging. Na dit debat zal Jan Minkhorst van het NOC/NSF ons aan de hand meenemen over de meest recente (sport)ontwikkelingen in het land.

Tussen het programma door zijn er muzikale intermezzo's, leuke video's en enkele persoonlijke anekdotes over de kracht van de sport. We hebben zelfs de muziekquiz overgenomen en er een sportieve variant van gemaakt. De avond zal in stijl worden afgesloten met het ondertekenen van het Gouden Sportboek. Dit jaar mogen wij een aantal Zwolse topsporters in het zonnetje te zetten en blikken we kort terug op enkele topprestaties.

Zoals het de sport betaamt vindt er natuurlijk nog een derde helft plaats! Op basis van voorgaande edities zal het nog lang onrustig blijven aan de bar. De gesprekken gaan ongetwijfeld over sport en muziek, want die twee gaan deze avond hand in hand. Ik koester bijvoorbeeld mooie herinneringen aan een nummer van Sticks 'M'n outfit is blauw/wit'. Dit nummer heb ik non-stop voorbij horen komen tijdens de bekerfinale van 2014 in de Kuip. Onze mannen van PEC Zwolle wonnen in deze memorabele wedstrijd met 5-1 van Ajax en namen de beker mee naar het Verre Oosten. Iedereen is van harte welkom bij de derde editie van het Sportcafé en ik hoop jullie te mogen begroeten.
 

Roger Knoops (manager SportService Zwolle)

Joop de Haan
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden