Het Britten speelt voor patiënten in Isala Zwolle
Het Britten speelt voor patiënten in Isala Zwolle (Foto: Martin Hogeboom)

Het Britten verrast patiënten Isala Zwolle met kerstconcerten

Zwolle - Het Britten Jeugd Strijkorkest brengt zaterdagmiddag 7 december patiënten van Isala Zwolle op sfeervolle wijze in kerststemming.

In vijf ensembles zullen 22 jonge strijkers van het Britten in de openbare ruimten op diverse afdelingen spelen voor patiënten, bezoekers en personeel. Daarna brengt het voltallige strijkorkest een sfeervol kerstconcert ten gehore in de centrale hal op de tweede verdieping van het ziekenhuis. Dit concert is vrij toegankelijk voor alle bezoekers en zal op de tv-schermen in het ziekenhuis te volgen zijn door alle bedlegerige patiënten.


‘s Avonds, na de concerten in Isala, brengen de Britten Orkesten (het Edward Strijkorkest, het Benjamin Britten Orkest en het Britten Jeugd Strijkorkest) hun jaarlijkse kerstconcert ten gehore in de kerk De Fontein aan het Sterrenkroos (Stadshagen). Ook daar is publiek welkom.

Tijdens deze avond zal de nieuwe cd van het Britten Jeugd Strijkorkest gepresenteerd worden. Het is de elfde cd sinds de oprichting van het orkest in 2007 met originele composities van Serge Koussewitsky, Queen en drie Nederlandse componisten Henk Badings, Louis Andriessen en Chiel Meijering, samengesteld door dirigent Loes Visser. “Bijzonder blij zijn wij met de muzikale bijdragen van top contrabassist Dominik Wagner (1997) en eerste prijswinnares van het Britten Concours 2019, altvioliste Sunniva Skaug (2003). Een kers op de taart”, aldus de trotse dirigent.

De tijden:

Isala Zwolle
14.00 – 15.00 uur Kerstconcerten afdelingen Ziekenhuis
Isala Zwolle
15.30 - 16.30 uur Kerstconcert in de hal op de 2e verdieping van het ziekenhuis

Kerk De Fontein (Sterrenkroos 56)
Aanvang 19.00 uur. Kaarten  10 euro en 2,50 euro tot 27 jaar.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden