Foto:

Kerst speel je Samen

Zwolle - Muziekdocentencollectief Dubbelgreep houdt zondag 15 december voor de vierde keer Kerst speel je Samen. Op dit moment lijkt het erop dat het deelnemersaantal van vorig jaar (ruim tweehonderd deelnemers) gaat worden gehaald. Speciale gast tijdens het concert is Rik Elings (docent conservatorium Zwolle, buitenpianist, Uurtje Cultuurtje Thor).

Net als bij de voorgaande edities nodigt docentencollectief Dubbelgreep iedereen die een akoestisch blaas- of snaarinstrument of piano speelt uit om mee te doen in het grote meespeelorkest.

Naast de ruim 200 deelnemers kan ook worden gezongen in één van de twee koren: een jeugdkoor (vanaf 7 jaar) of een koor voor iedereen van 15 jaar en ouder. Of je nu al lang speelt of zingt of nog maar kort: voor ieder is er een geschikte partij. Iedereen die van muziek en kerstliedjes houdt kan meedoen: jong of oud, beginner of gevorderd. Repetities zijn die dag van 13.00 tot 16.30 uur en om 17.00 volgt het concert. De inschrijving is inmiddels begonnen, maar aanmelden kan nog via www.kerstspeeljesamen.nl. De deelnemersbijdrage is 7,50 euro. Een concertkaartje kost 4 euro. Elk jaar krijgt één instrument extra aandacht, dit jaar is dat de klarinet. Iedereen die klarinet speelt mag mee doen aan een bijzonder stuk dat gespeeld wordt door een klarinetensemble onder leiding van Karin Vrieling. De enige voorwaarde is om mee te doen met de repetitie op vrijdag 6 en/of 13 december (18.45 tot 20.30 uur) in gebouw Domusica (Radewijnstraat).

Joop de Haan
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden