De kerstvakantie is de ideale tijd voor een zaalvoetbaltoernooi.
De kerstvakantie is de ideale tijd voor een zaalvoetbaltoernooi. (Foto: archief Frans Paalman)

Jeugdkampioenschap zaalvoetbal in de kerstvakantie

Zwolle - 

Veldvoetbalverenigingen hebben rond de kerst winterstop en dus ligt de competitie een tijdje stil. Maar fanatieke jongeren tussen de 8 en 18 jaar kunnen in de kerstvakantie weer meedoen met het Zwols Jeugdkampioenschap zaalvoetbal. Zaalvoetbalvereniging WRZV en SportService Zwolle organiseren dit toernooi voor de zevende maal.

Het wordt gehouden van vrijdag 27 en tot en met maandag 30 december in de WRZV hallen aan de Buitengasthuisstraat. Komende editie is op veler verzoek ook de jongste jeugd van 8 en 9 jaar toegevoegd aan het programma.

De vorige edities van het Zwols Jeugdkampioenschap waren een groot succes met ruim 600 deelnemende jongeren. Verwacht wordt dan ook dat er dit jaar weer veel deelnemers en toeschouwers zijn.

"Wij zien het toernooi ieder jaar weer groter worden, ook dit jaar is er weer veel animo voor het kampioenschap", zegt Koen Tip van SportService Zwolle. "Het enthousiasme waarmee Zwolle het Jeugdkampioenschap heeft omarmt is ongekend, en datzelfde enthousiasme gaat ervoor zorgen dat het ook komende editie weer een groot succes wordt. De kerstvakantie is de ideale tijd voor een zaalvoetbaltoernooi. De jongeren zijn vrij van voetbal en school en hebben altijd wel zin om lekker een balletje te trappen met een groep vrienden of vriendinnen. Aangezien we volop in het winterseizoen zitten, is voetballen in de zaal, naast dat het heel erg leuk is, ook wel zo prettig".

Op vrijdag 27 december spelen de teams in leeftijdscategorieën 8 en 9 jaar en 16 tot en met 18 jaar tegen elkaar. Op maandag 30 december geldt dit voor de leeftijdscategorieën 10 tot en met 12 jaar en 13 tot en met 15 jaar. Van elke leeftijdscategorie kunnen er maximaal twintig teams meedoen, dus jongeren die het leuk vinden om te komen zaalvoetballen moeten snel zijn met inschrijven.

De wedstrijden worden gespeeld in vijftallen, inclusief keeper. De teams bestaan maximaal uit acht spelers, zodat er een aantal wisselspelers zijn.

Ook Freddy Eikelboom, voorzitter van de WRZV zaalvoetbalvereniging kijkt uit naar het toernooi. "Het toernooi zal weer gespeeld worden in de huidige WRZV-hallen. De WRZV-hallen beschikken over twee prachtige sportzalen en is daarom de ideale plek voor een zaalvoetbaltoernooi. Zaalvoetbal is de afgelopen jaren erg populair geworden gezien het aantal teams wat doordeweeks uit komt in onze competitie."

Daarom heeft WRZV nu ook een eigen zaalvoetbalacademie voor jongeren van 10 tot 15 jaar. "Zo hopen wij bij WRZV ervoor te zorgen dat het zaalvoetbal een nog prominentere plek krijgt voor jongeren uit Zwolle en omgeving".

Inschrijven voor het Zwols Jeugdkampioenschap Zaalvoetbal kan via de link op de website van SportService Zwolle: https://sportservicezwolle.nl/nieuws/2019/zwols-jeugdkampioenschap-zaalvoetbal-2019

Joop de Haan
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden