Het Zorgtrainingscentrum houdt maandag 9 december een open middag.
Het Zorgtrainingscentrum houdt maandag 9 december een open middag. (Foto: )

ZwolleDoet!: van helpen bij de administratie tot vrolijk bezoek

ZwolleDoet! is hét startpunt voor vrijwilligerswerk, informele zorg en mantelzorg. Voor helpen, hulp en houvast. Voor jezelf. Voor elkaar. Wil je meer informatie? Ga naar www.zwolledoet.nl of bel 038 - 422 52 00.

Zorg een dag uit handen

Zorgen voor een zieke partner, kind of ouder kan intensief zijn. Dan is het fijn om zo nu en dan tijd voor jezelf te hebben, even bij te komen en de zorg een keer over te kunnen laten aan anderen. Het Zorgtrainingscentrum is daarvoor de plek.

Hier krijgen zorgvragers een dag of weekend alle zorg en aandacht die ze nodig hebben van zorgprofessionals. Er zijn vijf kamers, dus elk weekend is er plek voor vijf zorgvragers. In elke kamer staan twee bedden.

Maandag 9 december is er van 14.00 tot 16.00 uur een open middag in het Zorgtrainingscentrum aan de Dr. van Heesweg 1a, tegenover Isala. Steunpunt Mantelzorg, onderdeel van ZwolleDoet, is ook aanwezig om informatie te geven. Locatie: Zorgtrainingscentrum,

Meer informatie via www.bit.ly/zorgtrainingscentrum

Administratief vrijwilligerswerk

WijZ Thuisadministratie zoekt vrijwilligers die hun administratieve en sociale kwaliteiten in willen zetten voor kwetsbare Zwollenaren. De vrijwilliger gaat regelmatig op huisbezoek bij je eigen deelnemers, waarbij ze helpen bij het ordenen van de post, bellen met instanties en helpen bij het aanvragen van (financiële) voorzieningen. Vooraf kan een training worden gevolgd zodat ze goed voorbereid aan de slag gaan. WijZ Thuisadministratie maakt onderdeel uit van Op Orde: het centrale aanmeldpunt voor hulp en advies bij financiële administratie.

Reageren kan via www.bit.ly/vrijwilliger-administratie

Bezoekvrijwilliger met humor

IJsselheem is op zoek naar een maatje om een gezellige, praatgrage dame met dementie te bezoeken. Deze mevrouw verblijft graag op haar kamer in Zorghuis Wilhelmina van Sonsbeeck (Diezerpoort). Hier bewaart ze haar fotoboeken, waar ze heel graag over vertelt. Een gesprek, aandacht en humor laten haar helemaal opleven.

De organisatie is op zoek naar iemand met humor en inlevingsvermogen. De bezoeken kunnen worden gepland op een moment dat het de vrijwilliger uitkomt. In het Zorghuis wonen in totaal 7 ouderen met dementie in een huiselijke omgeving, waar ze met elkaar een huishouden vormen.

Reageren kan via www.bit.ly/bezoekvrijwilligergezocht

Joop de Haan
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden