Foto:
PEC Zwolle

Heerlijk avondje

Zondagmorgen na de wedstrijd PEC Zwolle tegen mede-degradatiekandidaat Fortuna werd ik gewekt door najaarszon. Van binnen jubelde het nog steeds. De verdiende drie punten lagen extra te stralen op mijn hoofdkussen.

De opluchting overheerst na een zaterdagavond die bol stond van de verrassingen. In stijl van Sinterklaas pakten we tijdens ons verblijf in het stadion de ene na de andere surprise uit. Een wedstrijd die begon met een statement tegen racisme door zestig seconden niet te voetballen.

Een paar domme supporters vonden het daarna nodig vuurwerk op het veld te gooien, waardoor de scheidsrechter zich genoodzaakt zag het duel te staken. Een akelige smet op de avond die voor weinig vleiende gedachten richting de daders in mijn hoofd zorgden.

Die ingehouden woede maakte vlak na de hervatting plaats voor een ongekende juichkreet, want mijn ploeg toonde veerkracht en karakter door snel de eerste goal te maken. Ik maakte mij op voor een doelpuntenfestival, maar de tegenstander beet van zich af.

Bij tijd en wijle werd ons middenveld overlopen. Daar lag de zwakke schakel bij PEC. Gelukkig schoot de opponent uit Zuid Limburg zich zelf in de voet, na natrappen van hun spits. Rood was zijn verdiende loon.

Dat zelfde lot trof in de tweede helft overigens onze spits ook. Ook terecht in mijn ogen toen ik later de samenvatting bekeek. In het stadion kreeg ik die incidenten niet mee. In beide gevallen was het de video-arbiter die ingreep en dat wordt slecht gecommuniceerd in het stadion.

Uiteindelijk werd het een heerlijke 3-1 overwinning en die smaakte als een koel glas bier op een dorstige zomerdag. En dat konden wij als fans gebruiken. Het was de vierde overwinning dit seizoen en we klommen een paar plaatsen weg van de degradatiestreep. Eindelijk kan ik weer eens positief over mijn club schrijven.

In de zon van zondagmorgen besefte ik me wel na de eerste koppen koffie dat ergens diep in mij nog veel zorgen liggen opgestapeld. Feyenoord, AZ en PSV staan nog op het programma. Daar tussendoor reist PEC nog naar Venlo, waar ook een zorgenkindje uit de eredivisie woont. Wellicht kunnen we daar nog drie punten bijschrijven, maar in de potjes tegen de sterke tegenstanders zie ik dat niet gebeuren.

En we mogen zaterdagavond dan wel van de ene emotie naar de volgende zijn geslingerd, het voetbal van de blauwwitten was niet best. Op het middenveld werd verkrampt gespeeld, de aanvallers mogen wat actiever zijn en onze nieuwe doelman maakte nog niet een hele betrouwbare indruk. Er zijn nogal wat verbeterpunten.

Die gelden ook voor ons als supporters. Sfeeracties van de supportersclub zijn geweldig, maar niet de actie van die paar vuurwerk gooiende raddraaiers. Waar ik me ook over verbaasde was dat na afloop heel veel supporters de tribunes snel verlieten en de spelers niet bedankten. Onbegrijpelijk na een heerlijk avondje.

Anton Cramer

Anton Cramer
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden