Foto:

Studenten Zone.college kweken komkommers voor Voedselbank

Zwolle - Studenten Teelt & Technologie van het Zone.college Zwolle brengen wekelijks zelfgemaakte komkommers naar de Voedselbank in Zwolle. Ook maandag vertrok er weer weer een groep derde-jaars studenten met een krat zelfgemaakte komkommers om deze te doneren aan de Voedselbank in Zwolle.

De studenten telen deze komkommers een aantal weken per jaar als opdracht vanuit de mbo-opleiding Teelt & Technologie en produceren er zo'n tachtig per week.

Maar wat doe je met deze hoeveelheid komkommers elke week? Het is ondenkbaar dat deze in de prullenbak belanden. "Vanuit het oogpunt van goed burgerschap en duurzaamheid is het niet meer dan logisch dat onze jongens deze donatie doen", zegt Bertus Boer docent Teelt en technologie. "Dit is de filosofie die we vanuit ons onderwijs willen uitdragen."

De studenten van de opleiding Teelt en technologie leren telen in de kassen op school. Tijdens de opleiding volgen studenten cursussen en praktijktrainingen waarbij ze ervaring opdoen in kassen, hallen of in de buitenlucht. Om zich voor te bereiden voor een beroep in de Groen sector. Kijk voor meer info op de website.

zonecollege.nl

Joop de Haan
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden