Willeke Klapwijk beheert vrijwillig ruilpunt KrijgdeKleertjes. Vanaf 1 februari is er elke twee weken een ruilochtend.
Willeke Klapwijk beheert vrijwillig ruilpunt KrijgdeKleertjes. Vanaf 1 februari is er elke twee weken een ruilochtend.

Ruilpunt 'Krijg de kleertjes' woensdag open

Willeke Klapwijk is een Zwolse ruilpunt gestart van KrijgdeKleertjes. Wie kinderkleertjes over heeft kan deze (gewassen) langs brengen bij Willeke, aan de Barneveldsebeek 18 (Aa-landen).

Zij beheert een voorraad schone, zo goed als nieuwe kleertjes in de maten 50 tot en met 128. Wie kinderkleding brengt, mag je in ruil daarvoor kleertjes uitkiezen. Alleen doneren van kleding mag natuurlijk ook. Al bijna 5.000 ouders uit heel Nederland ruilen kinderspullen bij ruilpunten in hun buurt of via de website www.krijgdekleertjes.nl.

De website KrijgdeKleertjes.nl bestaat al sinds 2012 en inmiddels zijn er negentien ruilpunten waar mensen 'live' kunnen ruilen. Willeke is met plezier gestart. "Duurzaamheid vind ik heel belangrijk, en ik vind het tegelijk fijn als iets niet teveel geld kost. KrijgdeKleertjes past hier precies bij. Door de kleertjes die we over hebben niet weg te gooien en steeds nieuwe kleertjes te kopen, maar te ruilen, gaan we duurzaam met de wereld om. Zo kunnen onze kinderen later ook nog van een mooie wereld genieten."

Aan de Barneveldsebeek is vanaf 1 februari elke twee weken een ruilochtend. Deze valt in alle oneven weken op woensdag. De komende maanden kunnen ruilers terecht op 1 en 15 februari en 1, 15 en 29 maart, telkens van 10.00 tot 12.00 uur. Wie langs wil komen, kan zich aanmelden door te e-mailen naar krijgdekleertjes.zwolle@gmail.com.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden